Predsjednik HNS-a

Šuker: Janica je simbol hrvatskog sporta, puno će napraviti kao dužnosnica!

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Šuker: Janica je simbol hrvatskog sporta, puno će napraviti kao dužnosnica!
26.04.2016.
u 17:34
– Janica je simbol hrvatskog sporta, a njezine sportske vrline – odlučnost, hrabrost, marljivost, borbenost i predanost – odlično će joj doći i na novoj poziciji.
Pogledaj originalni članak

Janica Kostelić, jedna od najboljih hrvatskih sportašica u povijesti, uskoro će ući u politiku. Naime, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar predložio ju je za mjesto svoje pomoćnice koja bi bila zadužena za sport, a takav prijedlog svidio se i predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru.

– Siguran sam da će svaki hrvatski sportaš, svaki klub i svaka sportska organizacija dati apsolutnu podršku Janici Kostelić kao doministrici za sport. Janica je jedna od najvećih hrvatskih sportašica svih vremena, osoba koja je prošla cijeli sportski put do olimpijskog vrha i dobro zna što je potrebno sportašu za uspjeh. Kostelići su kao obitelj postigli nevjerojatne rezultate i pokazali koliko je važan timski rad, a to je ono što treba i hrvatskom sportu. Njezino iskustvo je dragocjeno i sjajno je što će sada biti u službi našeg sporta, rekao je Šuker, a prenosi službena stranica HNS-a.

Uvjeren je da bivši sportaši mogu i nakon karijere puno pomoći u razvoju sporta, pa potpuno podržava imenovanje bivše trofejne skijašice.

– Janica je simbol hrvatskog sporta, a njezine sportske vrline – odlučnost, hrabrost, marljivost, borbenost i predanost – odlično će joj doći i na novoj poziciji. Bivši sportaši mogu dati puno sportu, a Janica je više puta pokazala da je osoba koja voli sve sportove i navija za sve hrvatske sportaše i momčadi. Posebno me veseli što znam da će se najviše fokusirati na mlade i njihovo uključivanje u sport, odnosno osiguravanje uvjeta za njihov kvalitetan budući razvoj, a to je ono što želi i Hrvatski nogometni savez. Janica je puno dala hrvatskom sportu kao skijašica, a vjerujem da će dati veliki doprinos i kao dužnosnica. U ime nogometne obitelji, želim joj uputiti čestitke i poželjeti puno sreće i uspjeha na novoj poziciji.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

DU
Deleted user
21:45 26.04.2016.

Šta recepcionera nisu stavili. On je slobodan.

DE
derin
20:16 26.04.2016.

Janici svaka čast na karijeri, ali žena nakon sportske karijere je totalno otišla iz sporta, nikakva iskustva u radu klubova, saveza, ulazi nepripremljena na težak teren, gdje treba raditi na pravilnicima, zakonima, strategijama, uostalom Janica nema nikakvu školu. Bilo je puno boljih kandidata kao Perica Bukić, Danira Nakic, Dino Rada, koji su nakon karijere ostali u sportu, ali s njima mamic i ekipa ne bi mogli komotno.

Avatar links
links
19:10 26.04.2016.

reče nepismena glavata želva