TOP 10

Šuker među najboljim igračima Premiershipa iz istočne Europe

Foto: Arhiva VL
Šuker među najboljim igračima Premiershipa iz istočne Europe
24.11.2009.
u 13:07
Još od pada Željezne zavjese, nogomet na istoku Europe neizmjerno napreduje, piše Sport.co.uk koji se odlučio pozabaviti time tko su najbolji igrači iz istočne Europe koji su zaigrali u Premiershipu.
Pogledaj originalni članak

Posljednje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo pokazale su kvalitetu Slovenije, Slovačke i Srbije, a nedavna postignuća Hrvatske, Rusije i Češke potvrđuju kvalitetu nogometa na istoku Europe, navode Britanci. Sport.co napravio je ljestvicu deset najboljih nogometaša koji su zaigrali u Premiershipu.

Na prvom mjestu je Andrej Aršavin za kojega navode da iako je u Premiershipu od siječnja, već je ostavio veliki trag, a posebno im je u sjećanju ostala njegova izvedba na Anfieldu kad je protiv Liverpoola zabio četiri gola.

Vratar Chelseaja Petr Čech svoje je mjesto našao kao čovjek koji je najdulje sačuvao svoju mrežu netaknutom, čak 1025 minuta.

Najbolji strijelac svjetskog prvenstva 1998. godine Davor Šuker našao se na trećem mjestu, a Englezi navode da u dresu Arsenala i West Hama nije ostavio neki trag, ali se u tri godine u Real Madridu potvrdio kao jedan od najboljih nogometaša svijeta.

Uz Aršavina još su dva Rusa našla svoje mjesto na popisu. Andrek Kančelskis bio je jedan od prvih stranaca iz istočne Europe u Premiershipu, a Aleksej Smertin na Otok je stigao nakon ruske revolucije u Chelseaju.

Po jednog predstavnika među najboljim pojačanjima s istoka na Otoku imaju i Bugarska (Dimitar Berbatov), Srbija (Nemanja Vidić), Bjelorusija (Aleksandr Hleb), Slovačka (Martin Škrtel) te Ukrajina (Andrij Ševčenko).

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.