LIGA PRVAKA Villarreal i Arsenal igrali neodlučeno (0:0) u uzvratu polufinala

Superman Lehmann potvrdio broj 1 za SP

Foto: import
Superman Lehmann potvrdio broj 1 za SP
26.04.2006.
u 17:32
Pogledaj originalni članak

"Superman!", "Lehmannovi trenuci slave", "Lehman spasio stvar", "Junak za povijest" - samo su neki naslovi vodećih engleskih novina nakon ulaska Arsenala u finale Lige prvaka. Njemački vratar dočekao je svojih pet minuta slave nakon što je minutu prije kraja susreta s Villarrealom (0:0) obranio jedanaesterac Juanu Riquelmeu i tako uveo momčad iz sjevernog Londona u prvi finale Lige prvaka.

Specijalist za penale
- Kad igrate nogomet, trenutak do odlaska u pakao jednako je blizu kao i odlazak u raj i sad se osjećam kao da sam u njemu - kazao je odnedavno i prvi vratar njemačke reprezentacije. Obranjeni jedanaesterac nije mu prvi u nekom značajnijem susretu. Prije godinu dana u završnici FA kupa obranio je udarac s bijele točke Paulu Scholesu i uzeo Manchester Unitedu trofej iz ruku. - Palo mi je na pamet nekoliko dana prije utakmice da bi ga - dođe li do jedanaesterca - mogao pucati Riquelme. Jednostavno sam zbog načina na koji stoji pretpostavio da će pucati u lijevu stranu. Henry mi je sugerirao da odem udesno, ali sam ga ignorirao i pogodio - objasnio je Lehmann.

Londonski uspjeh
Španjolci su sve bili pripremili za feštu, a na kraju nisu mogli skriti suze. Ulicama Villarreala slavilo je dvije tisuće navijača pristiglih s Otoka. Premda zvuči nestvarno, Arsenalov uspjeh povijestan je i za London. Naime, nikad nijedna momčad iz engleske prijestolnice nije igrala u finalu elitnog klupskog natjecanja. - Bili smo puno bolji od Arsenala i zaslužili smo biti u finalu, ali to je nogomet. Dali smo sve od sebe i teško mi je sad išta pametno reći - utučeno je prozborio trener žute podmornice Manuel Pellegrini.

Tragičar Riquelme
Kako to obično biva u utakmicama iz kojih se izlazi na štitu ili bez njega, poražena strana imala je svog tragičara. Riquelme imao je priliku pogoditi barem za produžetak. Nije uspio prevariti Lehmanna i taj promašaj pratit će ga do kraja života. Izvještaji iz Španjolske govore da je Argentinac samo protrčao pokraj novinara. - Njemu je sada najteže. Htio je najbolje i trebat će proći vremena da sve to prebrodi - opravdavao je Riquelmea predsjednik Villarreala Fernanado Roig.

Klub koji tek osam godina igra među najboljim klubovima u Španjolskoj u svom je debiju u Ligi prvaka propustio povijesnu priliku. Zvijezde su bile naklonjene Arsenalu, koji će unatoč skromnoj izvedbi u polufinalnim ogledima igrati u finalu na Stade de Franceu 17. svibnja.

Pogledajte na vecernji.hr