HAJDUK Ivica Šurjak službeno neće imati funkciju sportskog direktora, ali obavlja tu dužnost

Šurjak: Tomi Ercegu nisam ništa radio iza leđa

Foto: Foto: Ivo Čagalj
Šurjak: Tomi Ercegu nisam ništa radio iza leđa
28.02.2008.
u 08:39
Pogledaj originalni članak

Može se to smatrati pogreškom u komunikaciji. Trudio se jučer, preko radiopostaja, Ivica Šurjak opovrgnuti da je upravo on novi sportski direktor. Što je s jedne strane istina, jer još ima ugovor stručnog savjetnika. Ali, kao i svaka istina, i ta Šurjakova ima dva lica.

Ja odlučujem
- Sad se zna da ja odlučujem o struci, o sportskim stvarima. Uprava zna da imam viziju jakog Hajduka, i vjerujem da će me u tomu pratiti - kaže Šurjak.
Već smo pisali da Šurjak službeno neće preuzeti funkciju sportskog direktora, nego će samo obavljati taj posao. Uostalom, tako mu je kazao i predsjednik Jerkov. A sada je Šurjak objasnio i zašto ne želi da ga se tretira kao sportskog direktora.

- Ne radi se o nekakvim uvjetima, tri ispita nedostaju mi do završetka više trenerske škole. Ne želim da sada ispadne kako sam, nakon odlaska Ercega, nešto okretao na svoju stranu, lovio u mutnom. Erceg i ja smo  iznimno dobro surađivali. Usto, imam ugovor, radno mjesto, i nije sada potrebno bilo što mijenjati - obrazložio je Šurjak.

Razgovor s Jarnijem
U nekoliko riječi kazao je kakvom vidi Hajdukovu budućnost.
- Ove sezone moramo pokušati domoći se trofeja u kupu i izboriti igranje u Europi. Ali, već sad se moramo okrenuti budućnosti, odnosno idućoj sezoni. Znate da sam sklon mladim igračima, uvijek sam za to da naši igrači dobiju prigodu. O tome sam već razgovarao s trenerom Jarnijem, još ćemo razgovarati idućih dana - kazao je Šurjak.

Nije stručni savjetnik, glavni menadžer ili sportski direktor, kako vam srce želi, želio ulaziti u procjene kvalitete Josipa Lukunića koji je na provjeri.

- Još je prerano za bilo kakve procjene, vidi se da je dečko brz - kazao je Šurjak.
Inače, Lukunić, unatoč nekim najavama, i da dobije zeleno svjetlo, neće moći konkurirati za utakmicu sa Šibenikom.

- Nema vremena za njegovu registraciju. Usto, Lukunić je kažnjen s dvije utakmice zabrane igranja zbog crvenog kartona - objasnio je Hajdukov direktor Fredi Fiorentini.
Dario Damjanović je otišao, danas bi u Moskvi trebao obaviti liječničke preglede i potpisati za Luč Energiju iz Vladivostoka.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr