"AJAX JE NAJBOLJA OPCIJA"

Šutalo se osvrnuo na kritike u Nizozemskoj: Lome se koplja oko nas koji smo stigli ovo ljeto

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Zagreb: Dio hrvatske reprezentacije okupio se u hotelu Sheraton
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Zagreb: Dio hrvatske reprezentacije okupio se u hotelu Sheraton
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Bursa: Turska i Hrvatska sastale se u 2. kolu kvalifikacija za EURO 2024
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hrvatski nogometni reprezentativci odradili trening u Dugopolju
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Rijeka: Konferencija za medije nogometaša Borne Sose i Josipa Šutala
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Trening hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Rijeka: Konferencija za medije nogometaša Borne Sose i Josipa Šutala
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija
11.10.2023.
u 15:29
- Uopće ne želim ulaziti u to. Imao sam neke konkretne ponude ovo ljeto, potom i neka zanimanja ozbiljnih europskih klubova. Velikana u svojim ligama. Odabrao sam Ajax jer vjerujem da je to najbolja opcija za mene. Jer je riječ o velikom klubu i siguran sam kako nisam pogriješio - rekao je reprezentativac Hrvatske
Pogledaj originalni članak

Član hrvatske nogometne reprezentacije i donedavni igrač Dinama Josip Šutalo je na valu velikih kritika u svojem novom klubu, nizozemskom prvaku Ajaxu.

Momčad se trenutno nalazi na 16. mjestu od 18 klubova sa samo jednom ligaškom pobjedom iz šest kola, te pet osvojenih bodova.

Sportski direktor Sven Mislintat je ubrzo dobio otkaz. Uprava ga je okrivila za loša ulaganja tijekom prijelaznog roka, a među tim ulaganjima je i bivši stoper Dinama koji je za 20 milijuna eura došao iz hrvatskog prvaka i tako postao najskuplje dovedeni branič u povijesti kluba.

Val kritika je posljednjih dana upućen prema Šutalu, među njima su legenda nizozemskog nogometa Marco van Basten, bivši igrač Ajaxa Andy van der Meyde te poznati nizozemski trener Dick Advocaat.

Šutalo je na kritike odgovorio u razgovoru za Germanijak te u početku, naravno, nije mogao izbjeći pitanje o tome kakva je situacija u Amsterdamu.

- Očito smo u nekoj krizi i sada se lome koplja oko svih nas koji smo stigli ovo ljeto. Ne bih ulazio u detalje, vjerojatno je to riječ o nekim internim sukobima. Svjesni smo svi kako rezultati nisu na razini Ajaxa, na nama je da to ispravimo - rekao je Šutalo.

Dodao je hrvatski reprezentativac i sve češći prvotimac reprezentacije kako misli da nije pogriješio s izborom kluba.

- Uopće ne želim ulaziti u to. Imao sam neke konkretne ponude ovo ljeto, potom i neka zanimanja ozbiljnih europskih klubova. Velikana u svojim ligama. Odabrao sam Ajax jer vjerujem da je to najbolja opcija za mene. Jer je riječ o velikom klubu i siguran sam kako nisam pogriješio. Ovo je kriza koja se javlja u svakom klubu s vremena na vrijeme. Prolazna je i siguran sam kako će Ajax vrlo brzo biti ondje gdje mu je prirodno mjesto; na vrhu ljestvice.

Neki su išli toliko daleko pa tvrde da Šutalo ne druži sa Sosom, Medićem i još nekima…

- Čudno. Naime, s njima sam stalno - istaknuo je Šutalo.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija

Hrvatski stoper je otklonio probleme s leđima i bit će u konkurenciji za utakmicu protiv Turske u četvrtak na Opus Areni u Osijeku.

- Nešto me uhvatilo pa nisam mogao okrenuti glavu. Nisam mogao ići na skok zbog toga te sam propustio zadnju utakmicu u prvenstvu. Fizioterapeuti su učinili svoje, pomoglo je i vrijeme i sada je sve u najboljem stanju. Spreman sam za izazove.

Ozljede su iz reprezentacije izbacile Perišića, Kramarića i Ivanušeca. Petković je pod upitnikom, Livaja se oprostio…

- To su ozbiljni izostanci koje bi svaka reprezentacija na svijetu osjetila. No, to su stvari na koje ne možemo utjecati već se moramo prilagoditi i izabrati najbolje rješenje. Ne sumnjam kako će izbornik i njegov stručni stožer odabrati najbolju moguću formaciju, dovoljnu za tri boda u Osijeku.

Osvruo se i na Marca van Bastena koji ga je kritizirao. Podsjetimo, van Basten je rekao da "onaj Šutalo ne zna riječ engleskog ni nizozemskog", što je Šutalo opovrgnuo jer je istina da dobro govori engleski jezik.

- Velik igrač. Premlad sam da ga mogu pamtiti, ali prema svemu onome što sam čuo, bio je sjajan napadač, jedan od najboljih na svijetu. Ikona je Ajaxa i siguran sam da ga neću razočarati svojom igrom i da ću ga upoznati u Amsterdamu - između ostalog je rekao Josip Šutalo.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

MA
majeltomoguce
08:17 12.10.2023.

Znanje nogometa nije dovoljno, da je ne bi trebali treneri! Kako Šutalu objasniti što mu je uloga na terenu - KAKO??? Ima 23 godine i reprezentativac je, dakle znao je da će imati transfer u inozemstvo već barem 2, 3 godine. Ima novaca da plati privatne instrukcije i da ga instruktoro i masiraju ako to hoće, ali lijenčina je i neodgovoran je i nije se potrudio naučiti! To je i znak nepoštivanja! I naravno da mu sada to spočitavaju jer igra loše, a toliko su platili da bi igrali dobro! Nije jedini krivac, ali NAUČI JEZIK pobogu!

XY
XYZ52
23:57 11.10.2023.

SkenTekh: Znam da jesam i bez tebe i tvog nazovi komentara. Napisi tri suvisle recenice, pa cu ti poslati cek.

XY
XYZ52
16:29 11.10.2023.

Vi stalno kritizirate Simica i upravu Dinama a oni su uspjeli "utopiti" ovakvog Sutala za 20 milja eura! Gledao sam kako igra, on ne zna voditi loptu 30 m i s njom preci centar. Sto je Dalic nasao u njemu, stvarno ne razumijem. Ide u stranu zemlju a ne zna ni rijeci stranog jezika! To je vec velika hrabrost a o inteligenciji da ne govorim. Trebao bi on najprije otici malo u Irsku konobariti i uciti strani jezik a onda se vratiti nogometu ako ga tko hoce.