štico bez komentara

Svaguša i Kerum žele Štimca

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Svaguša i Kerum žele Štimca
10.02.2010.
u 14:55
Kao privremeno rješenje, na tri mjeseca, predloženi su Bilić i Asanović, a postoji i varijanta po kojoj će Šurjak otići ne bude li odlučivao o treneru.
Pogledaj originalni članak

Igor Štimac najizgledniji je kandidat za preuzimanje uzavrele Hajdukove klupe. Čim je, još u utorak rano ujutro, predsjednik bijelih Joško Svaguša shvatio da Edoardo Reja odlazi u Lazio uhvatio se mobitela i okrenuo broj Zagrebovog trenera. Štimac je tada sa svojim klubom bio na pripremama u Turskoj. Čak je ostao i zatečen.

Uključen i Kerum

- Ne znam, vidjet ćemo, teško mi je ostaviti Zagreb - navodno je Štimac govorio Svaguši koji ga je kumio i molio da se vrati u Spliti i deset dana prije početka prvenstva preuzme momčad.

Svaguša je ostao bez konkretnog odgovora, ali nije odustajao. U akciju dovođenja Igora Štimca, koja još traje, uključio se i gradonačelnik Splita Željko Kerum.

A Štimac se u međuvremenu vratio iz Turske, i trebao se iz Zagreba zaputiti za Split. Nije bio od velikih komentara što je, s obzirom na situaciju, bilo i očekivano.

- Ja sam trener Zagreba i bilo bi glupo bilo što komentirati - kratko nam je kazao Štimac.

Privrženost Poljudu

Nije Štimac negirao, u njegovom glasu osjetilo da je zov Hajduka neodoljiv., a poznata je njegova privrženost Poljudu.

Ukoliko se vrati u Hajduk, a to će se znati vrlo brzo, bit će to njegov povratak nakon četiri i pol godine. Otišao je zajedno s Ćirom Blaževićem u rujnu 2005. godine, nakon što je dvije sezone zaredom bio prvak s Hajdukom. I kad god su se događale neke promjene u Hajduku Štimac se spominjao kao kandidat za nešto. Ali, ovaj put je izuzetno ozbiljno, vruće je. Naravno, ima puno koraka za realizaciju, Svaguša najprije mora “otopliti” Šurjaka koji sa Štimcom nije baš na istim valnim dužinama, ali kad je Hajduk u pitanju uvijek se oni nekako nađu.

Iz kluba je procurilo da je Šurjak u jednom trenutku čak kazao da će otići iz kluba ne bude li on bio glavni u izboru trenera. No, predobar je Šurjak s Kerumom i Svagušom da bi tek tako otišao.

Tu je i Zagreb, Hajduk se službeno mora obratiti klubu iz Kranjčevićeve, Dražen Medić mora reći “da” kako bi Štimac sjeo na klupu Hajduka. Na kraju balade sve mora verificirati Hajdukov Nadzorni odbor.

U stvari, dođe li Štimac, bit će to priča koja se imala dogoditi u lipnju.

Poljudom je jučer, istina na trenutak, projurila i informacija kako bi na tri mjeseca bijele mogli preuzeti Slaven Bilić i Aljoša Asanović. Kao, nemaju puno obaveza s reprezentacijom, pa bi mogli uskočiti. Međutim, to se ubrzo pokazalo utopijskom pojedinačnom željom. U svakom slučaju Svaguši i Šurjaku glava je bila kao bubanj, prijedlozi i savjeti su dolazili sa svih strana. Svatko je gurao nekog svog, a Svaguši je u glavi bio samo jedan kandidat - Igor Štimac.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

OB
-obrisani-
19:20 10.02.2010.

10.02.2010. u 18:36h EU@Janez je napisao/la: A jadni mi Slovenci, pa nas stvarno nitko ne voli... Pa neznam za druge ali jasno je da nas Hrvati težko volite onako jadni i nemočni vanjka EU i World Cupa..Ipak to boli u duši kada si nemočan i neuspješan a onaj malecki na zapadu odlučuje i ide igrati nogomet na SP..

OB
-obrisani-
20:25 10.02.2010.

Ha-ha, dobro si rekao. \"malecki\", ne znam jedino da li se to odnosi na anatomiju. Ako da, onda vidim od kuda frustracije..

OB
-obrisani-
18:20 10.02.2010.

Štimac se danas pravi blesav i trener NK Zagreb a več sutra ili prekosutra ide pravac Hajduk..I jasno potez Reje se tumači kao sporan i nepošten a ovaj potez Štimca če biti patriotski i pošten..