usporedba napadača

Svaka čast Pelleu i Ederu, ali nisu ni sjena Mandži i Perišiću!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Svaka čast Pelleu i Ederu, ali nisu ni sjena Mandži i Perišiću!
01.04.2015.
u 10:59
Southamptonov Pelle Mandžukićeva je talijanska inačica, ali nije mu ni blizu po statistici. Eder je zabio više od Perišića, ali slabije dodaje
Pogledaj originalni članak

Eder je protiv Engleske drugi put nastupio za Italiju, a Graziano Pelle treći put. Svoj treći, odnosno četvrti nastup za azzurre, ako budu zdravi, imat će za tri mjeseca, kad će na Maksimiru igrati odlučujuću utakmicu za prvo mjesto naše kvalifikacijske skupine protiv Hrvatske.

Napadači dvojac Graziano Pelle – Eder jučer je dobro odigrao u sat vremena, koliko je dobio protiv Engleske, Pelle je zabio, a Eder mu "sekundirao". U prvoj utakmici protiv Hrvatske talijanski izbornik Antonio Conte koristio je Immobilea i Zazu, ali kako su njih dvojica potpuno izvan forme – povjerenje će vjerojatno dobiti Pelle i Eder, piše Goal.

No Kovač ne mora brinuti, njegovi su napadači ipak malo bolji. Mario Mandžukić vrlo je sličan Pelleu po fizičkoj konstituciji i igra na sličan način, s mnogo moći, trke i agresivnosti... Ipak, napadač Atletico Madrida više zabija i to čini češće, preciznije puca po golu i bolje dodaje. Gotovo po svim raspoloživim statistikama bolji je od Pellea.

Eder, napadač Sampdorije, protiv Engleza je drugi put odigrao za Italiju, a njega smo usporedili s Ivanom Perišićem, najboljim strijelcem hrvatske reprezentacije u kvalifikacijama. Ivan je u kockastom dresu uspješniji nego u klubu, u kojem je dosad zabio samo triput. No iako je odigrao gotovo 1000 minuta manje od Edera ove sezone, obojica imaju po tri asistencije.

Cijelu analizu i statistiku napadača pročitajte OVDJE.

>>Italija remizirala s Engleskom, Nizozemska pobijedila Španjolce

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.