Rimac: Radimo pobjednike

Svaka pobjeda nad srpskim klubovima donosi koeficijent za četvrto mjesto u ABA ligi

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Svaka pobjeda nad srpskim klubovima donosi koeficijent za četvrto mjesto u ABA ligi
07.01.2015.
u 18:02
Zasad su Srbi u prednosti jer imaju 39 pobjeda i 25 poraza (koeficijent 1,56), a mi imamo 27 pobjeda i 20 poraza (1,35).
Pogledaj originalni članak

- Na početku sezone cilj nam je bio osigurati ostanak u ligi, a to smo praktički osigurali već sada. No, još veće zadovoljstvo su mi naši mladi igrači. Mavra sada već kontinuirano pokazuje da može nositi igru, a 17-godišnji Žižić je već sada puno bolji igrač no što je bio prije tri-četiri mjeseca. Odlaskom Markote otvorio se i prostor Gabriću, a i on je svojom energijom pomogao da se pobijedi Mega – kazao je kapetan Marin Rozić.

A upravo je Roza jedno od rješenja za odlazak Damira Markote, Cibonina najkorisnijeg igrača ove jeseni, no trener Rimac ga na toj utakmici kao “lažnu četvorku” nije koristio. Dobrim dijelom i zbog toga što je vrlo dobro igrao Marko Jagodić Kuridža (13 skokova), posebice skakački (11 skokova, 6 napadačkih), ali i dodavački (5 asistencija).

Treneru Rimcu ta je pobjeda važna kao dokaz njegovu sastavu da može pobjeđivati i bez Markote. S obzirom na to da je Cibona izbila na peto mjesto i da ima jednak učinak kao i puno jači Partizan, postavlja se pitanje je li sada klubu cilj izboriti Eurokup (šesto mjesto), ako to, u trenutačnoj financijskoj situaciji, uopće ima smisla? O tome Slaven Rimac kaže:

– Lani smo izborili Euroligu pa u njoj nismo mogli igrati. No, i dalje sami želimo dizati ljestvicu koja je pred nas postavljena. Nećemo forsirati mlade samo radi forsiranja, od njih želimo napraviti pobjednike. Nije nam cilj da iduće tri godine budemo osmi-deveti, već da razvijemo mlade da možemo dosegnuti više ciljeve.

Svaka pobjeda našeg kluba nad srpskim pridonosi ukupnom koeficijentu hrvatskih klubova u borbi za četvrto mjesto u ABA ligi. Zasad su Srbi u prednosti jer imaju 39 pobjeda i 25 poraza (koeficijent 1,56), a mi imamo 27 pobjeda i 20 poraza (1,35). Nažalost, i da izborimo četvrti klub teško bi itko izvan kruga sadašnja tri hrvatska ABA ligaša smogao financijske snage (osim možda Jollyja) da sastavi kompetitivnu momčad.

>> Novo pojačanje Cedevite Stanko Barać: Tražim pravi klub da se vratim u formu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.