NOGOMET - 1. HNL

Sve odlučeno u 15 minuta

29.02.2004.
u 00:00
U JADRANSKOM DERBIJU SPLIĆANI BEZ POTEŠKOĆA SVLADALI RIJEKU Iznenađujuće lako su igrači Hajduka došli do pobjede učvrstivši se na vrhu Prve HNL
Pogledaj originalni članak

SPLIT - Vatrometnih pola sata bilo je Hajduku sasvim dovoljno da pregazi Riječane. Splitsko "forsiranje rijeke" počelo je od prve minute, već se tada vidjelo da će to biti dvoboj koji će ići samo u jednom smjeru, prema Hajdukovoj pobjedi. Po blatnjavom igralištu jurišali su Vulićevi nogometaši, Katalinićevi su, pak, imali olovne noge zakopane duboko u poljudskom glibu.

Hajduk je išao 120 na sat, Rijeka 20. I stoga nikoga nije iznenadilo 2:0 na semaforu već u 13. minuti. Najprije je nakon Bulina proigravanja u 11. minuti Krpan pokazao zašto je najbolji Hajdukov strijelac. Naizgled težak položak topovski je pretvorio u vodstvo svoje momčadi, Bulat je samo mogao provjeriti gdje je lopta odsjela.Dvije minute poslije splitsku paljbu nastavio je Bule. Rijeka je ulovljena nespremna u još jednoj kontri, brzo dodavanje bijelih i Bule je iskosa niskim udarcem svladao gostujućeg vratara.

No tim ranim 2:0 Hajduk nije bio zadovoljan, napadi su nastavljeni, pa je u 26. minuti Đolonga pogodio vratnicu, a u nastavku akcije gotovo isto mjesto pogodio je i Neretljak.

Tek nakon toga Hajduk se opustio i dopustio Rijeci da dođe do daha, ali prave opasnosti za Balića nije bilo.

U svlačionici je Vulić očito naložio nove napade jer već u 47. minuti na sceni su ponovno Krpan i Bule koji je pogodio stativu.

U 64. minuti Turković je povisio na 3:0, a konačnih 4:0 postavio je pri kraju utakmice ...

Ivan Katalinić, začudo, nije ništa mijenjao, ali u svakom slučaju nije mogao biti zadovoljan onim što je njegova momčad prikazala u Poljudu.

Ozren MARŠIĆ

Pogledajte na vecernji.hr