Povjerenstvo za suđenje

Svilokosu i Bebeku po dvije utakmice kazne

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Svilokosu i Bebeku po dvije utakmice kazne
26.03.2010.
u 17:26
Stručnjaci su ipak procijenili da jedanaesterac za Lokomotivu protiv Hajduka nije postojao.
Pogledaj originalni članak

Željko Širić, Alojzije Šupraha i Ivan Blažek, članovi Povjerenstva za suđenje Prve HNL, preporučili su Sudačkoj komisiji HNS-a kažnjavanje arbitara Vlade Svilokosa i Ivana Bebeka s dvije utakmice nesuđenja zbog lošeg suđenja na utakmicama Lokomotiva – Hajduk (2:1, Svilokos) i Zadar – Međimurje (2:0, Bebek). Svilokos je od kontrolora dobio ocjenu 8,3 koja će mu vjerojatno biti smanjena na 7,9, dok je Bebeku ocjena ostala 7,9. Inače, ta je ocjena granična kad je riječ o kazni od dvije utakmice nesuđenja, sve ispod donosi i oštriju kaznu. Svilokosu se zamjera dosuđivanje jedanaesterca za Lokomotivu jer prema ocjeni Povjerenstva nije bilo prekršaja Strinića na Havojiću! S tom se procjenom trojice sudačkih čelnika ne slažemo. Nadalje, Svilokos je kriv jer nije dosudio kazneni udarac za Hajduk nakon navodnog prekršaja na Andriću uoči izvođenja jednog udarca iz kuta za Hajduk.

Bebek je, pak, kriv što nije dosudio jedanaesterac za Zadar, no Zadrani su pobijedili i nije utjecao na rezultat. Ocjenu 7,9 i po dvije utakmice nesuđenja "zaradili" su i Ivo Krečak (Osijek – Sesvete) i Marko Matoc (Varteks – Cibalia).

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ST
st120
08:46 27.03.2010.

ma kako te nije sram...ti sebe nazivas novinarom,pa ako vec nisi upucen tek toliko da znas kada vec izvjestavas o odlukama disciplinske komisije onda je to ISKLJUCIVO samo izvjestaj a ne da nam ti prosipas svoje nogometno znanje i naglasava kako se \"VI\" s time ne slazete...a tko ste to \"VI\"??nogometni doktori nauka mozda...