Božićni kup

Svoju igračku čaroliju Luka Dončić najavio je u zagrebačkoj Dubravi

Svoju igračku čaroliju Luka Dončić najavio je u zagrebačkoj Dubravi
28.12.2022.
u 21:49
Na ovogodišnjem izdanju natjecanja dječaka kojeg između Božića i Nove godine tradicionalno priređuje Košarkaški klub Dubrava (Furnir) sudjeluju čak 24 momčadi iz osam zemalja
Pogledaj originalni članak

Znate li gdje je najnoviji NBA rekorder zaradio jedan od svojih prvih pehara u karijeri? Luka Dončić, prvi igrač u NBA povijesti koji je upisao triple double sa 60 koševa i 20 ili više skokova, još prije samo 11 godina bio je 12-godišni dječarac koji je zablistao na tradicionalnom Božićnom turniru u Dubravi.

Pehar za najboljeg igrača tog turnira klinaca do 13 godina predao mu je tada današnji direktor KK Dubrava Furnir, kluba organizatora, Boris Gnjidić koji se prisjetio:

- Dončić nam je svima ostao u sjećanju kao nadaren klinac za kojeg, dakako, nitko nije mogao tada predvidjeti da će sa 19 godina postati NBA igrač a potom i jedan od najboljih NBA igrača današnjice. No i kao 12-godišnjak on je dominirao među godinu dana starijim suparnicima.

S obzirom da su na ovom turniru kao osmoškolci igrali i Šarić, Hezonja, Zubac i mnogi kasnije afirmirani igrači, za vjerovati je da se i među današnjim klincima krije neki novi as. Uostalom, među sudionicima su i sinovi Roka Lenija Ukića i Nikole Vujčića, internacionalaca vrlo zapažene karijere, a među onima koji obećavaju jest i sin bivšeg košarkaša Zagreba Nikole Garme.

Na devetnaestom izdanju Božićnog turnira sudjeluju 24 momčadi iz osam zemalja a kroz tri dvorane (OŠ Granešina, OŠ Mato Lovrak i SD Vodoskok) prodefiliralo je oko 300 mladih košarkaša. A najbolji među njima će u ovaj četvrtak razigravati za plasman i to uz streaming prijenos na televiziji Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS TV) za što su ljudi iz KK Dubrava, na čelu s agilnim predsjednikom Bernardom Budimirom, zahvalni nacionalnoj košarkaškoj kući.

Raspored: prvi polufinale: Makabi - Ratgeber Akademia (11.30); drugi polufinale: Zadar - Helios Suns (12.45), za 7. mjesto u 14 sati, za 5. mjesto u 15.15 sati, za treće mjesto u 16.30 a finale se igra u 17.45.


 


 


 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.