ZANIMLJIV PODATAK

Talijani oduševljeni Hrvatom, ali jedna stvar ih čudi: To nitko ne može objasniti!

Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
Ante Rebić
Foto: IPA/Pixsell
Ante Rebić
Foto: IPA/Pixsell
Ante Rebić
Foto: IPA/Pixsell
Ante Rebić
Foto: IPA/Pixsell
Ante Rebić
Foto: IPA/Pixsell
Ante Rebić
18.02.2020.
u 08:36
Nitko ne može objasniti što se dogodilo, piše Gazzetta dello Sport o preporodu Ante Rebića i dodaje da je ove godine zabio pet od deset golova Milana
Pogledaj originalni članak

Hrvatski napadač Ante Rebić bio je sinoć strijelac jedinog pogotka kojim je Milan na svom terenu svladao Torino sa 1:0 u posljednjoj utakmici 24. kola talijanskog nogometnog prvenstva.

Rebić je utakmicu riješio u 25. minuti kada je s 10-ak metara iskoristio dodavanje Castilleja koji je probio desni bok. Napadač hrvatske reprezentacije igrao je do 88. minute, a ovo mu je peti pogodak ove sezone. Zanimljivo, sve je zabio u posljednjih mjesec dana.

Dan nakon utakmice Rebića su pune talijanske novine. Sportski list Gazzetta dello Sport na prvoj vijesti svoga portala donosi priču o 26-godišnjem Imoćaninu.

Navode da se u Italiju vratio prošlog ljeta i da je sportski direktor Milana Zvone Boban rekao da se radi o "vrlo dobrom igraču". No, Rebić se u početku mučio da bi ove godine eksplodirao. Gazzetta donosi zanimljiv podatak:

"Od početka godine Ante je zabio polovicu svih golova Milana, pet od deset. Plus jedan u kupu. Zabio je dva gola u prvih 26 kola, a onda pet pogodaka u pet kola. Brojke ne govore sve, ali objašnjavaju mnogo toga", navodi Gazzetta i dodaje:

"On je napadač koji je i obrambeni igrač i po borbenosti podsjeća na još jednog velikog Hrvata, Mandžukića. Rebić je naglo sazrio, nakon što se vratio s božićnih praznika. Nitko ne može objasniti što se dogodilo, ali je možda zasluge imala bliskost sa Zlatanom Ibrahimovićem."

Gazzetta je Rebiću dala ocjenu sedam uz epitet igrača utakmice. No, u opisu se navodi i da je pao u drugom dijelu. A Talijani prenose i izjavu hrvatskog izbornika Zlatka Dalića.

– Zašto od početka nije igrao ovako? Zato što je igrao na pogrešnoj poziciji. Osim toga, on je igrač koji treba povjerenje i sada je konačno dobio povjerenje suigrača, trenera i navijača – rekao je Dalić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KA
kamamalosutra
09:07 18.02.2020.

Dali mu da igra. U to.me je cijela mudrost.

Avatar Psychlist
Psychlist
12:02 18.02.2020.

I danas mi je žao Pjace što je otišao u Italiju. Iako je Ante 'izvukao' situaciju i postati će na sreću stožerni Milanov igrač, ipak uvijek sa velikom skepsom gledam na odlaske naših u Italiju. Povijest je pokazala da je daleko najbolja destinacija Njemačka za naše nogometaše.