Turci dramom do finala sa SAD-om!

Tanjević: Ma kakva taktika - sreća...

Foto: 'SERGIO PEREZ'
Tanjević: Ma kakva taktika - sreća...
12.09.2010.
u 00:35
Kerim Tunceri je 4 sekunde prije kraja pobjegao srpskoj obrani i donio veliko slavlje Turskoj. Srbija je u završnici imala čak osam koševa prednosti, ali nije izdržala.
Pogledaj originalni članak

U današnjem finalu (20.30) košarkaškoga SP-a igrat će Amerikanci i domaćini, Turci. Premda su opet pokazali nevjerojatnu količinu sportske drskosti, Srbi ovaj put nisu dobili trilersku završnicu. Izgubili su od Turaka (82:83) primljenim košem (Tunceri) pola sekunde prije završne sirene. I tako malo vremena iskoristili su za odličnu akciju za Veličkovića, čiji bi šut iz odbojke završio u košu da ga Erden nije blokirao. Srbi su se žalili da je pritom napravio prekršaj.

Za svoj posljednji napad Turci su imali 4,3 sekunde. Turkoglu je krenuo na koš i izgubio kontrolu nad loptom, koje se domogao Tunceri. Kad su novinari pitali za taktiku, turski izbornik Tanjević bio je iskren:

– Ma kakva taktika, osim sreće tu ničega nije bilo. Srbi su bolje igrali 38 minuta, a mi smo si spasili guzicu Tuncerijevim košem.

Srbijanski izbornik Ivković žalio je za padom koncentracije, ali i zbog pomanjkanja fernese kod domaćina. Duda misli da je 88 sekundi prije kraja šuterski drveni centar Asik odglumio ozljedu oka kako ne bi morao izvoditi bacanja pa je uskočio Arslan.

– Večeras je umro fair-play. Na žalost, kod plus osam u 36. minuti nisam uspio stišati slavlje svojih igrača – rekao je Ivković.

Amerikanci su opravdali status favorita protiv Litavaca (89:74). Razliku na terenu napravili su američka obrana (otimali su lopte iz driblinga) i Kevin Durant, koji je u prijelomnoj prvoj četvrtini ubacio 17 koševa, do kraja 38. Vodeći strijelac Litavaca Kleiza ubacio je samo četiri koša (šut 1-11). Uništio ga je obranom Iguodala.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

ZV
Zvezdaforever
01:53 12.09.2010.

Ej \"autoritet\",a sta ces ti biti deblji zbog toga?

PO
pocrte
08:44 12.09.2010.

Smradovi srpski, niste se bunili kad ste prije nekoliko godina pokrali Litvance za zlato. Dobili su vas, priznajte poraz i pružite ruku boljem. Kakvo je bilo suđenje između vas smradova i Hrvatske prije par dana? Čestitke Barakudama za zlatoooooooooooo!

Avatar gox
gox
05:01 12.09.2010.

sta reci posle ovakve tekme dace bog pa ce se sve vratiti kad bude trebalo.sudije konstantno na strani domacina onaj asik konjina kao izvodi da bi sutirao neko drugi jer je za slobodnjake glup ko ku... i na kraju cist faul pri sutu novice velickovica.daj boze odrace ih ameri da nisu bili domacini ne bi ni grupu prosli