potpuno je spreman

Taravel: Ne bih u Dinamo uzeo nijednog igrača Salzburga!

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Taravel: Ne bih u Dinamo uzeo nijednog igrača Salzburga!
29.10.2014.
u 15:06
Gledao sam utakmicu s Austrijancima doma, skakao i vikao. No, kad je bilo 0:4, samo sam tužno buljio u TV ekran
Pogledaj originalni članak

Jeremy Taravel zaliječio je ozljedu koljena, očito je operacija križnih ligamenata napravljena kako treba, iza njega je duga rehabilitacija. Sad više ne mora u ruke fizioterapeutima, koje je nazivao mučiteljima, ali ih je slušao i zato se dobro oporavio.

Nije samo obrana kriva

Kad smo zadnji put razgovarali, tek se počeo vraćati, malo igrati za drugu momčad.

– Noga mi je odlično, spreman sam. Teško je reći jesam li na sto posto, ali na 95 posto jesam – uz smiješak kaže taj Francuz rođen u Parizu.

Smiješak mu navuče i činjenica da je postigao prvi pogodak za Dinamo.

– Lijepo je zabiti, u Lokerenu sam zabio 11 golova, u Belgiji ukupno 16.

No, pustimo Osijek, Dinamo je ionako dominantan kod kuće, ali u Europi je druga priča. Opet je stradao, sad od Red Bull Salzburga. Taravel nije bio u Salzburgu.

– Gledao sam utakmicu doma, s prijateljem i suprugom. Prije te utakmice s Austrijancima, proučavali smo ih, gledali snimke i znali smo da su vrlo brzi, da odlično igraju napadački. Sve smo znali, i da su dobra momčad, ali mi nismo igrali dobro.

Jeste li se nervirali gledajući što se događa u Salzburgu?

– Kako se ne bih nervirao, skakao sam, vikao, ljutio se. Brzo smo primili gol, kasnije je došao i drugi, pa onda još dva. I nakon toga više nisam skakao, buljio sam u ekran i bio potpuno ispražnjen. Ali, možda je bolje da smo na jednoj utakmici primili četiri komada, pa da u sljedećim utakmicama više ne primamo golove.

Gazda Zdravko Mamić nakon utakmice rekao je da je obrana najveći problem Dinama. I nije se teško složiti s njim kad pogledamo golove iz Glasgowa i Salzburga...

– Slažem se da je problem defenzivna igra, ali kad se govori o obrani onda se ne može govoriti samo o četiri igrača u zadnjoj liniji. Ako napadači ne obave svoj dio defenzive, ako to dobro ne naprave vezni igrači, onda ni četvorica u zadnjoj liniji ne mogu mnogo, stalno su na vjetrometini. Obranu igra cijela momčad.

Mamić je najavio dovođenje dvaju igrača za tu zadnju liniju u kojoj ste i vi. Uostalom, Josip Šimunić na zimu završava karijeru. Treba li Dinamu pojačanja?

– Klub će uvijek raditi što misli da je najbolje, no mislim da Jozo Šimunović, Sigali i ja to možemo dobro raditi.

Protiv Osijeka Taravel je igrao u paru sa Šimunovićem. Mogao bi to biti stoperski par s kojim će mlađi Mamić krenuti i na Salzburg, pogotovu ako budu u Splitu izgledali kako treba.

S Jozom engleski i hrvatski

– Jozo i ja smo dobro surađivali. Ono što je važno, stoperski par treba se uigrati, mora se postići automatizam, a u susretu s Osijekom to je bilo dobro zato što smo jako puno razgovarali tijekom utakmice. Ta komunikacija izuzetno je važna.

Na kojem jeziku razgovarate?

– Na engleskom.

Jozo dobro govori?

– Bez problema, iako i ja neke osnovne stvari kažem na hrvatskom, kao – pazi, leđa i slično.

Može li Dinamo pobijediti Austrijance u Zagrebu?

– Naravno da može. Oni su jako dobra momčad, ali i mi smo dobri. U prvoj smo utakmici radili pogreške koje ne smijemo ponoviti. Moramo biti mnogo agresivniji. Ostavljali smo im mnogo prostora, moramo defenzivno igrati kao momčad. Razgovarao sam sa Soudanijem i Machadom i kažu da su, čim bi primili loptu, oko sebe imali dva-tri suparnička igrača. Tako moramo i mi igrati, pritiskati svakog suparničkog igrača.

Koji bi igrač Salzburga mogao igrati u Dinamu?

Nijedan!

A što Dinamu treba da se riješi gubitničkog mentaliteta u važnim europskim utakmicama?

– Ne znam kako je bilo prije, ali Dinamo nema takav mentalitet. Ima problem možda sličan kao nekad Anderlecht. Kod kuće je sve pobjeđivao, a onda se u Ligi prvaka, npr. protiv Arsenala, ne bi proveo dobro. Nije to lako, ali vjerujem da ćemo sljedeći tjedan pokazati pravi mentalitet naše momčadi.

>>Dinamo je osma najefikasnija momčad u Europi, vodeći je Real

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar nula
nula
17:52 29.10.2014.

Salzburg , strucnjaci ga citiraju kao primjer dobrog presinga , 90 min , po cijelom terenu . Glavni kriterij da te oni kupe je da to znas i mozes . Jeremy , pa protiv vas oni su pretrcali dva puta vise . I u ZG ce vas satrat.

DE
derin
17:16 29.10.2014.

Ne bi ni oni ni iz dinama uzeli nikoga, sinko!

VU
vupora8
18:23 29.10.2014.

slazem se,na svim pozicijama smo bar al pari sa RBS,ja bih osobno uzeo jedino lijevog beka i Kampla!