NEZADOVOLJAN STATUSOM

Tata Brodić: Želim da Fran igra ili da ode iz Dinama

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Tata Brodić: Želim da Fran igra ili da ode iz Dinama
06.03.2014.
u 19:00
– Nisam ogorčeni otac, daleko od toga. Nama je Dinamo, i Franu i meni, na prvom mjestu. I moje je mišljenje da bi trebao igrati u Dinamu dok ne bude imao 21, 22 godine. To mislim za svakog mladog igrača, pa tako i za Frana – kazao je Mladen Brodić.
Pogledaj originalni članak

Sejad Halilović nije želio da mu sin ode iz Dinama na mala vrata, da “zezne” plavi klub i sina Alena odvede bez odštete. Malo je takvih i treba mu čestitati, a iz Dinama mu moraju i debelo zahvaliti. No, kako bilo, od ljeta više neće biti Alena Halilovića, on će u Barcelonu. A još se ne zna što će biti s Robertom Murićem koji će s obitelji i svojim zastupnicima u pravni rat s namjerom da ode iz kluba.

Nisam ogorčeni otac

A sad se pojavila mogućnost da još jedan nadareni igrač ode iz maksimirskih skuta. Naime, otac Frana Brodića nezadovoljan je statusom svog sina u Dinamu.

– Nisam ogorčeni otac, daleko od toga. Nama je Dinamo, i Franu i meni, na prvom mjestu. I moje je mišljenje da bi trebao igrati u Dinamu dok ne bude imao 21, 22 godine. To mislim za svakog mladog igrača, pa tako i za Frana – kazao je Mladen Brodić, Franov otac.

Problem je u tome što mu sin ne dobiva priliku, uopće ne igra. I kad je ušao, bilo je to na samo nekoliko minuta. Postao je najmlađi debitant u povijesti kluba kad ga je Kruno Jurčić uveo u igru, debitirao je sa 16 godina i 97 dana, prestigao Alena Halilovića. No u toj je sezoni upisao taj jedan nastup od pet minuta. Ove sezone ima jedan nastup u HNL-u (tri minute) i jedan u kupu (21 minuta).

– Mislim da je mogao igrati puno više, bilo je dosta utakmica na kojima je mogao nastupiti, ne mislim sad na nekakve derbije.

Razgovarali su s b, ti razgovori nisu donijeli nikakve promjene. Ne bude li promjene u Franovu statusu, mogao bi otići.

Opet će nekoga kupiti

– Ima ugovor do 8. siječnja 2015. (tada mu je i 18 rođendan, nap. a.). No ja želim da se sve riješi na ljeto. Ponavljam, naša je želja ostanak u Dinamu, ali ako u klubu nisu zainteresirani za njega, onda je bolje otići. Ne zanima me da igra negdje u trećoj ligi, onda je bolje da igra drugu ili treću njemačku ligu. No vidjet ćemo, ima vremena iako mi je žao što domaći igrači malo igraju.

Možda Fran dobije više prilika s obzirom na to da više nema Beqiraja i Rukavine.

– Ne znam, no vjerojatno će Dinamu biti važnija Liga prvaka nego mladi igrači pa će opet nekoga kupiti – kazao je Mladen Brodić.

>> Robert Murić ne vježba niti se javlja treneru
>> Dinamo potvrdio: Beqiraj odlazi u Kinu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

JU
juma
22:32 06.03.2014.

Stara nogometna istina glasi - da je toliko dobar, trener bi ga stavljao u igru, to je bar jasno. Koji trener radi u korist vlastite štete i želi zbog loših rezultata izgubiti posao? Ovo što se dogadja s tatama mladih hrvatskih nogometnih nada. pokazuje svu dimenziju krize društvenih vrijednosti i stavljanja kratkoročne dobiti iznag dugoročnog planiranja karijere i ostvarivanja životnih ciljeva mladih nogometaša. Ovi sedamnaestogodišnjaci naprosto još nisu spremni niti zreli za odlazak u tudjinu i mogli bi ich usporediti s biljkama koje prije nego što ojačaju i puste snažan korijen pokušamo presaditi na neko drugo stanište. Što se dogodi? One relativno brzo uvenu i uginu ili se dugo bore za život, budu kržljave i bolešljive, izgube mjesece i godine ali na kraju ipak nekako prežive i opstanu. Ipak nikad ne budu tako snažne i moćne kao biljke koje smo dugo uzgajali i pazili, prije nego što smo ih presadili. To je sva mudrost. Imamo desetak mladih igrača pod ugovorom u europskih top 20 klubova, no osim donekle Kovačića, nikome se karijera ne razvija onako kako bi trebala i veliko je pitanje hoće li netko od njih uspjeti. Odlazak sa 17 godina u tudji svijet i to u najbolje klubove, gdje je tribina ili juniorska momčad zagarantirana, veliki je stres koji mladi organizam često nije u stanju podnijeti bez posljedica.

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
08:32 07.03.2014.

ovi tateki u zadnje vrijeme si baš daju oduška..pa šta ga sam ne trenira na nekoj livadi a ne u dinamu koji radi posao bolje od ajaxa i čak mozda i od porta.. bi on meni postavljo uvjete--malo sutra

Avatar comandante
comandante
08:10 07.03.2014.

Tata to misli za svakog mladog igrača, hahaha, možda je problem što mladih ima 50-ak u Dinamu a mjesta samo 11. Mislim da je riješenje da se tati ponudi mjesto nekog pomoćnog trenera ili bilo sta u klubu da zadovolji svoje bolesne ambicije pa ce biti sve ok, jos ako mu se pokloni VIP karta, početi će i pjavati Dinamovu himnu...