GERARD MARTINO

Tata umjesto Tita: Messi na klupu Barce gura sugrađanina

Foto: Ole
Tata umjesto Tita: Messi na klupu Barce gura sugrađanina
21.07.2013.
u 20:24
Martino je iz Rosarija, istog grada kao i Messi, s čijim je ocem i osobni prijatelj
Pogledaj originalni članak

Španjolski mediji pišu da je bolest Tita Vilanove puno ozbiljnija nego što on pokazuje javnosti, sada već bivši trener Barcelone navodno je čak i u smrtnoj opasnosti zbog povrataka karcinoma parotidne žlijezde. Zbog toga će već sutra na novu operaciju.

– Nije bilo lako ostaviti ovakvu posebnu skupinu igrača, stožer i prijatelje s kojima sam doživio mnoge nezaboravne trenutke, ali stvar je ozbiljna, moram se koncentrirati isključivo na borbu protiv bolesti. Optimističan sam, ne dvojim da ću dobiti još jednu bitku s bolešću – poručio je Vilanova.

Iz Münchena se pak javio Pep Guardiola, koji je s Vilanovom u posljednje vrijeme u zategnutim odnosima.

– Tito mi je prijatelj kojeg jako volim. Želim sve najbolje i njemu i njegovoj obitelji te da budu snažni u ovim trenucima. Ovo mi je vrlo, vrlo teška tema – kazao je Guardiola njemačkim novinarima.

Čelnici Barce pak užurbano traže novog trenera, a neki od kandidata poput Franka De Boera i Andrea Villas-Boasa i Juppa Heynckesa već su odbili posao.

– Voditi Barcelonu bila bi velika čast, ali potrebna mi je regeneracija i oporavak, dobro razumijem signale koje mi šalje moje tijelo. Osjećam se ugodno i uživam u trenucima posvećenim sebi. Imam hobije, bavim se sportom, družim sa svojim životinjama, radim u vrtu – objasnio je Heynckes.

Najbliži preuzimanju kluba Barcelone je Luis Enrique, sadašnji trener Celte Vigo koji je tri godine bio trener Barcelonine B momčadi.

Dok je Luis Enrique favorit španjolskih medija, najbolji igrač Barcelone Lionel Messi gura svog čovjeka Gerarda Martina. Iz Rosarija je, istog grada kao i Messi, s čijim je ocem i osobni prijatelj. Martino je bivši izbornik Paragvaja, a prošle je sezone s Newell'som, klubom u kojem je ponikao Messi, osvojio argentinski naslov. Inače, Martino je poznat pod nadimkom Tata.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.