Repovi derbija

Tedeschi želi igrati u Ciboni: Draženov dom ne smije biti musav

Foto: Martina Popovcic/PIXSELL
Tedeschi želi igrati u Ciboni: Draženov dom ne smije biti musav
11.04.2011.
u 08:04
Junak Cedevitine pobjede nad Zagrebom je Vukušić 
koji već mjesec dana ne trenira i igra pod injekcijama
Pogledaj originalni članak

Novi derbi hrvatske košarke otvorio je pitanja koja će se provlačiti do kraja sezone. Zagreb i Cedevita ne bore se samo za svoj prvi naslov nego i za igranje u Euroligi. I zato će, kako se sezona bliži kraju, tenzije između ova dva kluba rasti.

Atlantic radi i s HKS-om

Budući da su u pitanju dva različita koncepta financiranja (Zagrebova sponzorstva državnih tvrtki i Cedevitin privatni kapital), bit će zanimljivo pratiti pozadinske utjecaje na razvoj događaja. Ključni je čovjek Zagrebove uprave ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, a Cedevita, posredstvom HKS-a, sponzorira prijenose prvenstvenih susreta na Sportklubu.

Stručni stožer Cedevite unatoč pobjedi (97:93) nezadovoljan je suđenjem, a trener Petrović pribojava se da je to samo naznaka onoga što slijedi. Bilo bi doista žalosno kada bi suci odlučili prvaka, a već sada se provlače priče o sukobu interesa.

Svoje nezadovoljstvo izrazio je i glavni sponzor Cedevite Emil Tedeschi. No, on je govorio o korištenju Košarkaškog centra Dražena Petrovića, na koji njegov klub nema pravo. A upravo je to najveća želja ljudi kluba iz Podsuseda.

– Ovo treba biti dom zagrebačke košarke i s njim se treba upravljati na pravi način. On ne smije biti musav i nedostojan imena koje nosi, ali i svih veličina koje su nosile taj klub - kaže Tedeschi, kome je gledanje košarke strast, ali i stres. Pitanje je treba li mu uz sav poslovni stres još i takav.

Stres nije prevelik

– Čim su prisutne emocije, govorimo i o stresu. No, ako si spreman na zabavu, moraš biti spreman i na poraz. Loše bi bilo kad bih došao do toga da od nervoze ne mogu gledati zadnjih pet minuta, to bi bilo negativno.

Pod velikim je stresom i Vedran Vukušić, istinski junak utakmice. Već više od mjesec dana ne trenira i igra važne utakmice pod injekcijom. Premda svjestan da se umrtvljivanjem tkiva radi šteta, jer bol je uvijek upozorenje, i dalje igra.

– Sva sreća što nisam iskrenuo zglob jer od ovih injekcija ne bih ništa osjetio. Pa vidite, otkako primam injekcije, i zakucavam – pokušao se našaliti Vukušić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.