Terryjeva glupost prijeti engleskim ambicijama u Africi

Foto: Reuters
Terryjeva glupost prijeti engleskim ambicijama u Africi
02.02.2010.
u 11:30
Oporavak od operacije koljena za Fabija Capella neće proći bez stresa. Dok je Don Fabio u Švicarskoj na rehabilitaciji, John Terry privatnim aferama je propisno uzburkao reprezentativni mir osiguran uvjerljivim plasmanom na Svjetsko prvenstvo.
Pogledaj originalni članak

Dok afere engleskih nogometaša rijetko kad uđu u sportsku rubriku, Terryjevo preljubništvo s bivšom partnericom reprezentativnog kolege Waynea Bridgea uzbunilo je i englesko ministarstvo sporta.

Naime, Terry je nakon nekoliko tjedana izvanbračne veze s Veronicom Perroncel doznao kako je bivša francuska manekenka trudna te joj platio pobačaj.

Svi smo mi Wayne Bridge

Prve naznake prebacivanja nenogometne afere na zeleni travnjak dali su Bridgeovi suigrači iz Manchester Cityja. Nakon nedjeljne pobjede protiv Portsmoutha, pokazali su majice ispod dresova s natpisom "Team Bridge" (Članovi Bridgeove momčadi op.a.).

Engleski mediji donose i špekulacije da su Bridgeu potporu dali i Terryjevi suigrači iz Chelseaja te reprezentacije Rio Ferdinand i Frank Lampard.

I upravo je to najveći Capellov problem. Kako će članovi reprezentacije reagirati na Terryjeve postupke, iako je u pitanju bivša Bridgeova partnerica."Spominjanje afere u jutarnjim TV emisijama samo je potvrda da će Terryjevo nezatvaranje šlica u društvu suigračevih partnerica utjecati i na atmosferu u engleskoj svlačionici", piše u komentaru Eurosporta.

Mijenja li se odnos Terryja sa suigračima?

Dotaknuo se toga i bivši izvršni direktor Engleskoga nogometnog saveza David Davies, koji je ustvrdio kako talijanski strateg na engleskoj klupi mora biti odlučan u ovoj situaciji jer može uvelike utjecati na engleske ambicije na Svjetskom prvenstvu u Africi. Iz Engleskog nogometnog saveza već su najavili kako će "pozorno pratiti međusobne odnose reprezentativaca tijekom priprema za prijateljski susret s Egiptom na Wembleyju 3. ožujka".

Capello je najavio da će poslati svog pomoćnika Franca Baldinija na razgovor s Terryjem, nakon čega bi trebao odlučiti o kapetanskoj vrpci oko ruke braniča Chelseaja. Navijači su na forumima i internetskim portalima pokazali kako neće biti zadovoljni ako Terry ostane predstavnik engleske reprezentacije, a otočke kladionice su već ponudile i najizglednije kandidate za novog kapetana.

Mogućnost gubitka unosnih sponzorstava

Tako bi Terryja u kapetanskoj ulozi u prijateljskom susretu s Egiptom prije svih mogli zamijeniti Steven Gerrard, Rio Ferdinand ili Wayne Rooney.

Za to vrijeme očajna Terryjeva supruga pobjegla je na odmor u Dubai, a Terry će vjerojatno morati potražiti novi dom jer bi ga Toni Terry mogla izbaciti iz 6,5 milijuna funti vrijedne kuće u Surreyu.

Nogometašu neće pomoći niti činjenica da su dvije žene živjele blizu i bile bliske prijateljice. Kako postoji i mogućnost gubitka sponzora koji Terryju donose sedam milijuna funti godišnje, mogao bi Terry nazvati i Tigera Woodsa za savjet.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.