ANALIZA UTAKMICE

Teško je sjetiti se kad je neki Hajdukov trener u prvih 15 utakmica ostao neporažen

Foto: Ivana Ivanovic
Teško je sjetiti se kad je neki Hajdukov trener u prvih 15 utakmica ostao neporažen
04.11.2023.
u 20:19
U spomenutih 15 nastupa na Hajdukovoj klupi Karoglan je tri pobjede ostvario u Kupu (Tehničar 1974, Mladost Ždralovi, Jadran Ploče), a u 12 nastupa u prvenstvu ima osam pobjeda i četiri remija, dakle osvojio je 77.7 posto bodova
Pogledaj originalni članak

Teško se prisjetiti kada je neki Hajdukov trener u prvih 15 nastupa na klupi bijelih uspio ostati neporažen. Time se sada može pohvaliti najmlađi trener Prve HNL, 41-godišnji Zmijavčanin Mislav Karoglan, stručnjak koji je s Hajdukom uhvatio priključak s Rijekom i dostigao je na vrhu ljestvice.

Nakon utakmice s Rudešom, u kojoj oslabljeni Hajduk (bez Livaje, Krovinovića, Eleza, Melnjaka) nije briljirao, treba pohvaliti Karoglanov trenerski instinkt. Naime, trener je u stanci između poluvremena u svlačionici ostavio desnoga braniča Moufija i uveo Dajakua, a on je već u prvoj akciji drugoga poluvremena asistirao Trajkovskom za pobjedonosni pogodak. Makedonac je tako ispunio svoju osnovnu zadaću postigavši svoj prvijenac u bijelome dresu.

Rudeš – koji je također bio značajno oslabljen - bio je dosta tvrd orah Hajduku, no ipak kvalitetom inferioran. Spomenuta akcija iz koje je Hajduk postigao pogodak bio je doista izvanredan bljesak Dajakua i Trajkovskog, a slična sekvenca zbila se i u prvome poluvremenu kada je Pukštas finim udarcem glavom pogodio vratnicu.

Važnu stvar za Hajduk predstavlja činjenica kako je ovo bila već sedma utakmica (od 13 u prvenstvu) u kojoj njegova obrana nije primila pogodak. Iako, u sudačkoj nadoknadi sve je moglo otići kvragu za bijele, kada je u razdoblju dominacije Rudeša njegov stoper Mateo Pavlović zapucao nevjerojatnu šansu za 1:1. Bio je ovo kolosalan promašaj zbog kojega se čitava klupa Rudeša ulovila za glave, a navijači Hajduka se zaledili.

Hajduk je imao posjed lopte 65 posto, imao je samo 2 udarca u okvir (Rudeš 1), u ukupnom broju šuteva bilo je 8:6 za goste, u udarcima niz kuta 4:2 za Hajduk, u zaleđima 5:0 za Hajduk, a u prekršajima 10:6 za Rudeš.

U spomenutih 15 nastupa na Hajdukovoj klupi Karoglan je tri pobjede ostvario u Kupu (Tehničar 1974, Mladost Ždralovi, Jadran Ploče), a u 12 nastupa u prvenstvu ima osam pobjeda i četiri remija, dakle osvojio je 77.7 posto bodova. U svom mandatu najteže gostovanje imao je prošle jeseni na riječkoj Rujevici, a prvi pravi ispit nove Mislavove ere bit će gostovanje kod ranjenoga Osijeka 8. studenoga.


 
 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

TA
tapiros77
20:26 04.11.2023.

Teško se sjetiti da je ijedan trener u povijesti nogometa imao više sreće! Prvu kad izgubi izgubit će barem 3 u nizu! To je kao jing-jang - sve mora doći u ravnotežu prije ili kasnije.

KA
kanđija
20:35 04.11.2023.

Teško se sjetiti koji je trener u Hajduku imao ovakav poguranac od HNS i sudačke (lopovske) organizacije????

NO
Noštromo
21:57 04.11.2023.

Novi trener je već čuo zvižduke, da ne spominjem pojačanja nakon prodaje Biuka i Vuškovića mogu biti sretni u Dinamu, Osijeku, Rijeci. Protiv ekipe koja će vjerojatno bit na kraju zadnja imati 2 udarca u okvir gola je nova taktika.