DIV SA ŠALATE

Testovi su mu isti kao i prije 8 godina, bit će i plasman

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Testovi su mu isti kao i prije 8 godina, bit će i plasman
24.02.2015.
u 09:40
- Ne znam koliko ću još dugo moći ovako igrati, ali volio bih da potraje - rekao je Karlović.
Pogledaj originalni članak

Samo nekoliko dana prije svog 36. rođendana Ivo Karlović je na turniru u Delray Beachu, u velikom stilu, došao do svoje šeste ATP krune. Za usporedbu, Goran Ivanišević je u karijeri osvojio 22, Marin Čilić 13, a Ivan Ljubičić 10 turnira. Div sa Šalate krenuo je kasnije od spomenutih (sa 21 godinom pojavio se na profesionalnoj sceni), ali svojom upornošću i dugotrajnošću uspio je nadoknaditi mnogo toga što je u mladosti (najvećim dijelom zbog siromaštva i nemogućnosti da ima osobnog trenera) propustio.

On je ne samo najstariji pobjednik tog turnira na floridskoj plaži (uz to što je rekorder turnira po broju asova – 91) nego i najstariji osvajač jednog ATP turnira u posljednjih 26 godina, točnije od 1989. kada je legendarni Jimmy Connors osvojio turnir u Tel Avivu sa 37 godina i jednim mjesecom.

Od jučer 23., ali može i više

– To je nevjerojatno. Velika mi je satisfakcija da mogu ovako igrati u svojim godinama. Ovaj mi uspjeh donosi dodatnu dozu samopouzdanja uoči sljedećih nastupa, posebno na turnirima u Indian Wellsu i Miamiju – kaže Karlović koji će prije toga, već ovaj tjedan, nastupiti na turniru iz kategorije ATP 500 u Acapulcu (prvi suparnik mu je Rus Tejmuraz Gabašvili).

– Lani sam odigrao četiri finala i sva sam izgubio. Ovdje sam doista želio otići do kraja, sve sam odradio najbolje što sam mogao i bio sam izrazito usredotočen. I nagrada je stigla – napomenuo je Karlović, koji je zbog svojih godina i toga kako se nosi s njima postao vrlo zanimljiv teniskim komentatorima.

– Zdrav sam, osjećam se moćno. Ne znam koliko ću još dugo moći ovako igrati, ali osjećam se sjajno i volio bih da to potraje. Uostalom, rezultati svih testova su mi isti kao i prije osam godina – poručio je Ivo.

Da se Karlović vraća svojem najboljem izdanju od prije sedam-osam godina, vidi se i po plasmanu na ATP listi. Od jučer je 23. (Čilić je 11., Ćorić 84., Dodig 96., Draganja i Kontinen su 11. par), najbolji od 4. svibnja 2009. kada je bio 21. tenisač svijeta. A kad su već testovi jednaki kao i 2008., onda bi Karlo mogao možda ponoviti i svoj najbolji plasman od 18. kolovoza 2008. godine – 14. mjesto.

Karlovićev suparnik u finalu (lovio je svoj prvi naslov) Amerikanac Donald Young prilično je slikovito opisao s kakvim se sve problemima susreću tenisači kad s druge strane ugledaju 211 centimetara visokog Diva sa Šalate.

"Odigrao je sjajan meč"

– Teško vam je ući u ritam kad igrate protiv Karlovića. To je čudan osjećaj, naprosto ga ne možete uloviti. Atipičan je. No odigrao je sjajan meč i mogu mu samo čestitati na pobjedi – sportski je priznao deset godina mlađi Young.

– Ima ih šest, ali tu nije kraj – istaknuo je na Twitteru Slaven Hrvoj, kondicijski trener koji povremeno surađuje i s Ivom.

>> Đoković: Borna Ćorić me podsjeća na mene, pred njim je blistava budućnost

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DI
dinamojavolim1
09:59 24.02.2015.

bravo ivo ali bravo i donalde koji mu je cestitao kao covjek a ne ko neki koji pricaju samo o njegovom servisu nakon poraza