Ćorić u formi

Tinejdžer je opet u finalu: Borni prilika ponoviti Marina

Foto: Reuters/PIXSELL
Tinejdžer je opet u finalu: Borni prilika ponoviti Marina
10.04.2016.
u 12:09
– Evo me u finalu. Maroko mi je sve draži i draži. Hvala svima na porukama podrške, nadam se da ću se i u nedjelju imati čime pohvaliti – poručio je Borna
Pogledaj originalni članak

U Marrakechu, četvrtom marakonaskom gradu po veličini, Borna Ćorić će se danas u 15 sati na stadionu Hassana Drugog boriti za prvi ATP naslov u karijeri. Jedan finale je već odigrao, ove godine u indijskom Chennaiju, ali ga je izgubio (od Wawrinke), a ovo mu je druga prilika. Za jednog 19-godišnjaka veliki izazov, ukoliko osvoji turnir bit će najmlađi pobjednik nakon Marina Čilića koji je 2008. godine također s 19 godina osvojio New Haven. U međuvremenu niti jednom tinejdžeru nije pošlo za rukom okititi se ATP krunom.

Čeh častio našeg tenisača

Za ulazak u marokanski finale Borna je u vrlo izjednačenom dvosatnom dvoboju morao pobijediti Čeha Jirija Veselog, 55. tenisača svijeta, sa 7:6 (5), 7:6 (5). Dakle, bila su to dva gotovo identična seta. U oba tie-breaka Čeh je “počastio” našeg tinejdžera s po jednom dvostrukom pogreškom pri servisu (za 6:5 u prvom i 5:3 u drugom setu). Borni je to bila druga pobjeda nad Veselim (također i ove godine u Dubaiju), a zanimljivo je da su obojica od ATP-a proglašavani zvijezdama sutrašnjice - Vesely 2013., Ćorić 2014. godine.

Ćorićev suparnik u današnjem finalu bit će Argentinac Federico Delbonis koji je u drugom polufinalu nadjačao španjolskog veterana Alberta Montanesa (35) sa 6:4, 6:3. Ćorić i Delbonis dosad se nisu sastajali, Argentinac je za poziciju bolji na ATP listi (47.-48.) i šest je godina stariji (25). Prije dvije godine ljevoruki Delbonis bio je 34. igrač svijeta, a ima već jedan osvojeni ATP naslov (Sao Paulo 2014.) te dva poraza u finalima. S tri pobjede u Marrakechu (kao i Borna, u prvom kolu je bio slobodan) ove godine ima učinak 14-7 (Borna 12-9), a najzvučnija pobjeda bila mu je ona nad Andyjem Murrayem, prošli mjesec u Indian Wellsu.

Ulaskom u finale Borna je zaradio 43.430 eura te osvojio 150 ATP bodova. S tim je učinkom osigurao napredak na ATP listi od sljedećeg tjedna za sedam mjesta, s 48. stigao bi na diobu 41. pozicije (sa Seppijem). No, eventualno osvajanje turnira poguralo bi ga čak do 37. mjesta, što je vrlo blizu njegova plasmana karijere - 33. mjesta iz srpnja 2015. godine. Naravno, i zarada bi bila veća - Marokanci bi mu isplatili ček u iznosu od 82.450 eura.

– Evo me u finalu. Maroko mi je sve draži i draži. Hvala svima na porukama podrške, nadam se da ću se i u nedjelju imati čime pohvaliti – poručio je Borna svojim navijačima preko Facebooka.

Draganja ostao bez titule

Najbolji tinejdžer među tenisačima već u ponedjeljak seli u Monte Carlu gdje će nastupiti na turniru iz kategorije Masters 1000. Prvi suparnik mu je Nijemac Philipp Kohlschreiber, 29. igrač svijeta.

Bez naslova je u Marrakechu u konkurenciji parova ostao Marin Draganja. U njihovu prvom zajedničkom nastupu, bolji od njega i pakistanskog veterana Aisam-Ul-Haqa Qureshija (36) bili su Argentinci Guillermo Duran i Maximo Gonzalez sa 6:2, 3:6, 10:6. Draganji (24) to je bio prvi finale nakon povratka na teren poslije šestomjesečne stanke zbog operacije koljena. U karijeri je osvojio četiri naslova - tri s Fincem Kontinenom i jedan s Rumunjem Mergeom - a ovo mu je četvrti izgubljeni finale. 

>>Borna Ćorić drugi put u karijeri plasirao se u finale ATP turnira!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

IV
ivanjoksimovic
15:31 10.04.2016.

Ma nema sanse. Delbonis sasvim solidno igra ove sezone. 6:3 6:4 za Delbonisa.

DE
deki79
14:28 10.04.2016.

cuveni turnir ☺