LIVERPOOL

Tko može jamčiti naslov i Ligu prvaka?

07.09.2003.
u 00:00
Owen želi igrati u Ligi prvaka, a smeta ga i obrambeni način igre koji preferira Gerard Houllier
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Unatoč milijunima funti uloženih u momčad, Gerard Houllier je svjestan da je Michael Owen ipak prvo i najvažnije ime "redsa". Već neko vrijeme najavljuju se pregovori o potpisu novog ugovora između kluba i mladog reprezentativnog napadača.

No, Owenu se uopće ne žuri, svoju budućnost čvrsto drži u vlastitim rukama.

Houllier očajnički želi zadržati 23-godišnjeg igrača, koji je nedavno u 3:0 pobjedi u gradskom derbiju s Evertonom postigao dva pogotka te još jednom pokazao koliko znači sastavu s Anfield Roada.

Ipak, Liverpoolu je to bila tek prva ovosezonska pobjeda, a za Arsenalom već nakon četiri kola zaostaje sedam bodova.

Upravo zbog toga Michael Owen razgovore o produljenju ugovora odgađa tek za Božić kada bi se moglo vidjeti kako Liverpool stoji na ljestvici.

- Klub je spreman za pregovore. Još nismo dogovorili termin, ali razgovarat ćemo uskoro - tvrdi čelništvo Liverpoola koje Owena tjedno plaća 60.000 funti.

Owenov sadašnji ugovor traje još 22 mjeseca, a čini se da mu je i to predugo. Naime, prošlosezonsko peto mjesto i neulazak u Ligu prvaka jako su razočarali prvog napadača "redsa".

Teško se nosi s činjenicom da najveća uzbuđenja, najveći uspjesi i najbolje nagrade prolaze pokraj njega. Ovako će slavni engleski klub u prvom kolu Kupa Uefe igrati s ljubljanskom OlimpijomÖ

Također ga, prema njegovim tvrdnjama, smeta i obrambena igra koju forsira Gerard Houllier.

- Dobar si onoliko koliko su dobri drugi oko tebe. Svaki napadač mora se naći u prilici za pogodak, a meni je bilo i te kako teško u uvodnim utakmicama kad pogoci nisu bili ni na vidiku - kaže Owen.

Michael Owen želi ostati na Anfield Roadu ako Liverpool osvoji naslov prvaka i uđe u Ligu prvaka. No, tko mu to može jamčiti?

Pogledajte na vecernji.hr