NAGLASAK - TOMISLAV DASOVIĆ

To je 'Šukerov statut' - repka bez navijača, samo za odabrane

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
To je 'Šukerov statut' - repka bez navijača, samo za odabrane
17.11.2015.
u 12:00
Iako je posrijedi revijalka, a vatreni bez najvećih zvijezda Modrića i Rakitića, domaća javnost jednostavno nije smjela ostati uskraćena za prijenos sraza dvojice sudionika Eura 2016.
Pogledaj originalni članak

Dakle, nije prvi put da hrvatska javnost neće putem javne TV slike pratiti utakmicu A reprezentacije. Ista stvar dogodila se u lipnju, kada smo propustili varaždinski ogled Hrvatska – Gibraltar.

Pet mjeseci kasnije, Šuker, koji već mjesecima igra neku privatnu utakmicu protiv Prisavlja, inateći se preko svake mjere, odbija i sliku i ton iz Rostova. Navodno se nije ni očitovao o ponudi HTV-a.

Iako je posrijedi revijalka, a vatreni bez najvećih zvijezda Modrića i Rakitića, domaća javnost jednostavno nije smjela ostati uskraćena za prijenos sraza dvojice sudionika Eura 2016. Skandalozan propust na dušu objema stranama u propalim pregovorima.

Šukera će to najmanje zapeći. “Statut” njegova HNS-a ionako propisuje reprezentaciju bez domaće prijateljske utakmice, zatim bez navijača gdje god igrala, a novi amandman sadrži i odredbu: bez slike i tona s utakmice.

Po mogućnosti i bez hrvatskih novinara blizu reprezentacije, što je još uvijek Šukerov nedosanjani san. Naime, jedan izvjestitelj iz Zagreba ipak je otputovao u Rostov. Kvragu, stativa!, jedan mi se ipak provukao, zacijelo je zavapio rezignirani brend.

No, parola “ne dajte im da nas čuju i vide” nije samo Šukerov ekskluzivitet. Sjećate li se kada su Ćorluka, Modrić ili Mandžukić dali opširan intervju o ozračju, stanju i odnosima u reprezentaciji, progovorili o svojoj klupskoj svakodnevici? O svemu onome što intrigira domaću publiku koja ih sa zanimanjem prati. Čak obožava.

Iz perspektive navijača, ne novinara, nerazumljiv stav vatrenih vedeta, koji se na okupljanjima u Zagrebu ponašaju kao počasni, elitni gosti HNS-a. Vječno nedostupni, neraspoloženi i nedodirljivi, njima i nije stalo do onih zbog koji su tu – njihovih navijača. Osim do onih u Moskvi, Madridu, Torinu...

>>Rusija i Hrvatska ipak na televiziji, ali samo za odabrane gledatelje!

>>Navijači zbog Davora Šukera ne mogu reprezentaciju gledati ni na TV-u!

Pogledajte na vecernji.hr