DVORANSKO PH Hajdukovcima najviše ovacija prvi dan

Tomasov najomiljeniji, Palić najatraktivniji

07.01.2009.
u 16:49
Pogledaj originalni članak

Glavna priča prvog dana dvoranskoga prvenstva Hrvatske u nogometu koje se održava u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića bili su nogometaši Hajduka te, možda i neočekivano, dobar posjet.

Vjerojatno zbog utakmica bijelih, središnji dio programa pratilo je gotovo 6000 ljudi. Hajduk se uvjerljivim pobjedama od 3:0 protiv Croatije i 7:2 nad Cibalijom, uz na trenutke izvrsnu igru, od početka nametnuo za favorita za obranu naslova prvaka.

Iako je kod Splićana možda najkonstantnije igrao lani najbolji igrač dvoranskoga prvenstva, ali tada u majici Zagreba, Senijad Ibričić, najviše ovacija dobio je miljenik zadarskih navijača Marin Tomasov. On je u oba dvoboja prvi zatresao mreže suparnika pokazavši kako iza pomalo drskih najava o svojim i klupskim mogućnostima stoji i iznimna kvaliteta.

Osim splitskoga dvojca, prvi dan turnira istaknuli su se i vodeći strijelac PHNL-a Bojan Vručina koji je i na umjetnoj travi u dvije utakmice za Slaven Belupo uspio postići četiri pogotka, te vrsni dribler Croatije Antun Palić koji je postigao upola manje pogodaka, ali su zato oba bila vrlo atraktivna. Ljestvicu te skupine nakon dva kola predvodi Hajduk sa šest bodova, slijedi ga Šibenik s četiri boda itd.

Pogledajte na vecernji.hr