Dinamo - Šibenik 1:0

Tomečak za četiri boda ispred Hajduka

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Dinamo - Šibenik (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Dinamo - Šibenik (1)
Foto: 'Slavko Midzor/PIXSELL'
'24.10.2010.,stadion u Maksimiru, Zagreb - 1. HNL, 12. kolo, NK Dinamo - NK Sibenik. Sammir. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Dinamo - Šibenik (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Dinamo - Šibenik (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Dinamo - Šibenik (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Dinamo - Šibenik (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Dinamo - Šibenik (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Dinamo - Šibenik (1)
24.10.2010.
u 20:09
Vahid Halilhodžić na klupi je ostavio Antu Rukavinu, a prednost je dao Fatosu Beqiraju koji je zbog svog zalaganja i pristupa zaradio ovacije navijača.
Pogledaj originalni članak

Dinamo se namučio da bi pobijedio Šibenčane (1:0), ali je ipak uspio, a kako je Hajduk izgubio u Vinkovcima, plavi su sad otišli na četiri boda prednosti. No, koliko god su plavi bili bolji od Šibenčana, bila je to vrlo neizvjesna utakmica u kojoj su se gosti branili ali su stalno prijetili kontranapadima.

Odlični Blažević

Dinamov je trener odlučio na klupi ostaviti Antu Rukavinu, priliku u vrhu napada dobio je Beqiraj i bio je vrlo dobar, lijevo je igrao Sylvestr koji je bio vrlo razigran, na drugoj strani Tomečaka je bilo premalo.

Najzanimljivji dio prvog poluvremena susreta bilo je prosjedovanje trenera Šibenika Lokice gotovo na svaku sudačku odluku, burno gestikuliranje, da bi se u jednom trenutku okrenuo prema zapadu i poslao prostotu u kojoj je spominjao i majke.

Šibeničani su pak, kao djeca kad igraju graničara, galamom reagirali na svaki prekršaj, na dosuđeni prekršaj protiv njih, a tražili su žutio kad je bio prekršaj na njima. U jednom je trenutku na tu galamu Lokice i njegove klupe reagirao i Halilhodžić te im pokazao da šute. No, nisu se dali.

Ukrali su tako prilično vremena, ali isplatilo im se, sačuvali su svoju mrežu do odmora, prije svega zbog odličnog vratara Blaževića. Ali i zbog ne baš učinkovite igre Dinama koji je bio bolji, ali ne i konkretan. Vezni igrači premalo su gradili igru, momčad je neorganizirao pokušavala pritisnuti, a to je uvijek beskorisno.

Vrsaljko promašivao

Pa se na odmor otišlo bez pogodaka, a najveći pljesak dobio je službeni spiker kad je objavio da Cibalia vodi u Vinkovcima protiv Hajduka, pa da je zabila i drugi gol. Drugi je dio počeo velikom prilikom Vrsaljka, njegov je udarac s pet metara Blažević obranio.

Pa je Beqiraj pokazao koliko je brz, pobjegao je dvojici Šibenčana, prebacio Blaževića, ali nije pogodio okvir. U istoj minuti govoro nemoguće je promašio Tomečak. No, onda u 68. nije mogao promašiti. Beqiraj je okrenuo svog čuvara, konačno na pravu stranu i dao idealno za Tomečaka i vodstvo plavih.

A ovacije s istočne tribine dobio je Fatos za svoju borbenost, potpuno zasluženo. Plavima nije bilo lako probiti obranu gostiju, Halilhodžić će morati poraditi na momčadskoj agresivnosti i pritisku da protiv ovakvih suparnika lakše dolazi do bodova.

Dinamo - Šibenik 1:0

Zagreb - Stadion u Maksimiru. Gledatelja 4000. Vrijeme prohladno. Sudac Ante Vučemilović (Osijek)

Pogodak: 1:0 Tomečak (68, Beqiraj)

Igrač utakmice: Igor Bišćan

Prvi poraz za bile

Hajdukovci su prvi puta u sezoni morali mahnuti bijelom zastavom u Vinkovcima, gdje je Cibalija u 71. minuti vodila 2:0.

Ante Vukušić realizirao je jedanaesterac za svoj deseti pogodak u sezoni, te da obrani čast gostiju. Do kraja nisu uspjeli izvući barem bod.

- Rezultat je realan, igrači nisu uspjeli parirati Cibaliji, kojoj čestitam na pobjedi - kratak je bio Stanko Poklepović.

Cibalia - Hajduk 2:1

Vinkovci – Stadion Cibalije Gledatelja 6000. Vrijeme prohladno. Sudac Fran Jović (Zagreb)

Pogoci: 1:0 – Prgomet (7), Vitaić), 2:0 – Bartolović (72 11 m), 2:1 – Vukušić (76 11 m)

Igrač utakmice: Dino Kresinger

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

MR
mirha.rudes
21:22 24.10.2010.

Dinamo je počeo raditi razliku u bodovima a kakva će biti na kraju . Ovo bi mogla biti rekordna razlika.

VE
Velikogoričan56
21:43 24.10.2010.

velike momcadi pobjedjuju i kad ne ide, zato je ovo super rezultat, Dinamo postaje sve bolji i to nas sve koji ga volimo jako veseli. Bravo plavi

Avatar klimavi
klimavi
20:35 24.10.2010.

i tako...polako al sigurno do naslova...a veli špaco ako će igrat kao protiv zenita....reko blabla DINAMO 4EVER