DRAŽEN ANZULOVIĆ:

Tomić je za mene bio najbolji, iako za Hrvatsku ne igra kao za Barcelonu

Foto: Goran Stanzl
Tomić je za mene bio najbolji, iako za Hrvatsku ne igra kao za Barcelonu
12.01.2015.
u 14:00
- Tomić je proglašen najboljim centrom Eurolige i tu mu visoku ocjenu reprezentativne igre ispod njegova standarda nešto malo ruše - rekao je Anzulović.
Pogledaj originalni članak

Da je trenerski posao vrlo nezahvalan, vidi se to i iz primjera Dražena Anzulovića (47). U prošlom je desetljeću u Hrvatskoj bio hit stručnjak, trener koji se u Ciboni u jednom mandatu najduže zadržao, a sada je već dvije i pol sezone klupski nezaposlen. Štoviše, u ljeto 2012. Cedevita ga nije zadržala iako je izborio drugo mjesto u ABA ligi i prvu Euroligu za taj klub.

Tajni razgovor s Radićem?

Nakon tolikog profesionalnog posta pitamo ga zar nije bolje raditi išta nego ništa?

– Mogao sam ja raditi za brokve, no nisam htio jer nisam nepripremljeni činovnik, nego profesionalac 24 sata posvećen košarci. Ne želim da mi na kraju mjeseca ne plate. Ono što je mene zanimalo nisam dobio, no nisam imao lobi koji bi za mene to napravio.

Zar se time ne bave agenti?

– Surađivao sam s puno njih, a događalo mi se da me i po četiri agenta nude u jedan klub. Na koncu sam se dogovorio s Radom Filipovićem iz agencije BDA. Imao sam u srpnju dvije ponude, no Rade mi je sugerirao da su to ponude ispod moje razine.

Da ne bude zabune, nije Zula neradnik koji sada ne radi ništa. Štoviše.

– Katkad u jednom danu pogledam tri do četiri euroligaške utakmice, a isto ih toliko tjedno i dubinski analiziram. Gledam i ABA ligu, Hrvatsku ligu, strane lige, jako puno utakmica kako bih što bolje znao mogućnosti igrača na tržištu.

Na tom istom tržištu traži se i novi izbornik hrvatske reprezentacije. Je li Zula zainteresiran?

– Ja sam za takvo što uvijek na dispoziciji, to je obveza svakog hrvatskog trenera.

Nije nam htio potvrditi kuloarsku priču da je nedavno razgovarao s Dankom Radićem. Među izabranicima budućeg izbornika zacijelo se krije i laureat Večernjakova izbora za košarkaša godine. Kako izgleda Zulin izbor?

Treba imati i B selekciju

Tomić je proglašen najboljim centrom Eurolige i tu mu visoku ocjenu reprezentativne igre ispod njegova standarda nešto malo ruše. Šarić je bio zamašnjak najvećeg osvježenja hrvatske košarke. Bogdanović je možda trenutačno i naš najpotentniji košarkaš, no 2014. mu ipak nije bila na razini očekivanja. Četvrti je Radošević jer igra modernu košarku na obje visoke pozicije. Kod Ukića pak cijenim to što se u Panathinaikosu podredio Diamantidisu, no može on bolje od toga.

Osim Radoševića (ozljeda), svi su igrali na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Bi li Zula kao izbornik uveo nekog novog ili vratio nekog starog?

– Na SP-u bi mi bila četiri igrača kojih tamo nije bilo. Zapravo, reprezentacija bi trebala imati i B selekciju za igrače koji su mladi ili one koji reprezentativno nisu dovoljno iskušani – zaključio je Anzulović.

>> Slaven Rimac: Zadar se za nas spremao 14 dana

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.