1. HNL - PROGNOZA

Torcida će biti prednost

06.12.2003.
u 00:00
Osječani igraju u sve boljoj formi. Međutim, Rijeka je vrlo nepredvidiva momčad - objasnio je Magić razloge dvoznaka na taj par
Pogledaj originalni članak

Rajko Magić pripada krugu iskusnih hrvatskih trenera. Trenirao je sedam prvoligaških klubova, posljednji je bio Slaven Belupo. Nakon odličnih rezultata u Intertoto kupu, došlo je do zamora materijala.

- Bilo je previše starijih igrača koji sve teže podnose zahtjeve profesionalnog nogometa, a s puno ozljeda uvijek dolaze i lošiji rezultati - kaže Magić. Očekujući nove ponude Magić je imao dovoljno vremena da se posveti pažljivu praćenju PHNL-a. Prognoze su mu zanimljive....

Inter - Zadar 1

Inter je u pozitivnom nizu i novom pobjedom zaokružio bi odličnu jesen u koju je ionako ušao s velikim ambicijama. Zadar je, pak, već napravio ono što je želio i mislim da će u Zaprešiću igrati bez pravog rezultatskog motiva. Kako je Inter igrački kvalitetniji, a i motiviraniji, očekujem sigurnu pobjedu domaćina.

Kamen ingrad - Cibalia 1

Veličani su nakon sjajne serije sredinom jeseni ušli u krizu igre i rezultata. No, pobjeda nad Cibalijom popravila bi dojam. Gosti su, pak, opterećeni problemima koje promjena trenera očito nije riješila. Može se reći da Cibalia na terenu izgleda depresivno i zato ne vjerujem da može nešto napraviti u Velikoj.

Zagreb - Varteks X

Duel je to dva najveća razočaranja jeseni i mogući bod nikome neće biti dovoljan. Stoga mislim da će se u Kranjčevićevoj ulici igrati napadački s obje strane i teško je prognozirati pobjednika. Nekako se remi čini najlogičnijim izborom, premda su moguća sva tri znaka.

Hajduk - Dinamo 1X

Splićanima laganu prednost dajem samo zbog jednog razloga: iza njih će stajati Torcida koja će sigurno napraviti ambijent u kojem igrači jednostavno ne mogu igrati loše.

U svim ostalim elementima Dinamo i Hajduk su izjednačeni. Obje momčadi imaju vrlina i mana, Hajduk možda malo češće igra promjenljivo, ali je zato jesenas znao u nekim utakmicama igrati vrlo dojmljivo.

Slaven Belupo - Marsonia 1

Slaven Belupo ima lijepu priliku pobjedom poboljšati dojam prosječne jeseni. U goste mu dolazi Marsonia, koja je jesenas promijenila čak četiri trenera. Dakle, nema nikakva smisla pričati o nekakvim Marsonijinim adutima, jer momčad koja promijeni toliko trenera u tako kratkom roku mora biti bez repa i glave, bez smisla u igri. Nogomet je čudan sport u kojem slabiji znaju pobijediti, ali nema igračke logike dati bilo kakvu prednost gostima.

Osijek - Rijeka 12

Osječani igraju u sve boljoj formi, domaćini su i stoga je jedinica logičan izbor. Međutim, Rijeka je vrlo nepredvidljiva momčad, koja ima odlične igrače baš za gostujuće terene, pa bih i gostujuću pobjedu mogao smatrati sasvim realnom. Uvjeren sam da neće biti neodlučeno, iako su Riječani majstori baš za takav rezultat.

Robert ŠOLA

Pogledajte na vecernji.hr