Nadzorni odbor Hajduka ne zna svoj posao

Torcida ‘smijenila’ Šuška, Vučević v.d. trenera

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Torcida ‘smijenila’ Šuška, Vučević v.d. trenera
30.10.2010.
u 18:03
Ivo Šušak, 64-godišnji zagrebački stručnjak hercegovačkih korijena, ima minimalne šanse da postane trenerom Hajduka.
Pogledaj originalni članak

Vodstvo Hajduka bilo je na pragu odustajanja od Šuška nakon velikog, rijetko viđenog, mobitelskog, telefonskog i elektroničkog pritiska navijača tijekom subote. Naime, od ranih jutarnjih sati, točnije od osam, počeli su zvoniti Hajdukovi službeni telefoni i mobiteli. Na desetke navijača psovkama se obraćalo vodstvu bijelih i tražilo samo jedno - ne dovodite dinamovca na klupu Hajduka na stoti rođendan! Šušak je u očima Hajdukovih navijača tituliran kao “Dinamov čovjek na Poljudu”.

Premda Šušak s Dinamom, osim očijukanja s maksimirskom klupom (kao i s poljudskom), nema veze već nekoliko desetljeća, gotovo od sredine osamdesetih, kada je u Maksimiru bio pomoćnik Tomislavu Iviću, ponovno je smjernice odluke o treneru bijelih, kao dosta puta do sada, donijela ulica.

Svaguša nije ima moć othrvati se navijačima s kojima u posljednje vrijeme igra “u toplo”. Sa sjevera se više ne čuje “krafne, kiflići, mafija i lopovi, Joooško Svaguša, odlazi iz Hajduka”, ali trgovina je predsjedniku bijelih ovaj put došla na naplatu. Sjeo je za stol sa Šuškom, sve dogovorio i onda je pao na pritisku navijača. Možda je ovo trenutak da Hajdukov nadzorni odbor, koji vodi gradonačelnikov zet i u kojem sjede nogometne neznalice, napokon prizna - “ovaj posao nije za nas”. Dičili su se ulaskom u Europsku ligu, kao da su ga oni na travnjaku izborili, a onda su pred prvim ozbiljnijim poslom pali kao kruške.

- Ovo je ludnica, ne možemo izdržati, veliki je pritisak da ne dovedemo Šuška - rekao nam je jedan od članova nadzornog odbora dok su on i ekipa čitali jedan od šezdesetak mailova koji su uglavnom počinjali psovkama.

Službena sjednica praktički nije ni održana. Otkako je pao Poklepović, nadzorni odbor nije se uspio sastati u kompletnom sazivu. Jučer ujutro u Poljudu su, uz Svagušu i direktora Grbića, bili Sapunar, Livaja, Bašić, Pelivan, Mamić, Gruica i Lasić, ali nisu imali snage za donošenje konačne odluke.

U jednom trenutku u prvi plan je izbio Ivan Katalinić. Stanko Mršić je stalna opcija, a spomenut je i Zoran Vulić. No, svi oni su zauzeti poslovima u Splitu, Cibaliji i Istri. Glavna strateška odluka Hajdukova vodstva bila je da trener mora biti “splitskih korijena”. Stranca je prekrižio Kerum, odredbu o “pedigreu” postavili su navijači, a Svaguša i društvo tek su trebali ispuniti sve želje. Stoga je Kerum zvao na mobitel Gorana Vučevića i molio ga da uskoči na dvije utakmice kao prijelazno rješenje. A u klubu su nakon utakmice protiv Dragovoljca potvrdili da će tako i biti.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

NB
Navrnuti Bracanin
21:41 30.10.2010.

Kerume Nevenku za trenera. Sve će ih dovest u red. Za pocetak in nece isplatit place. Naucila to sa dobavljacima. Unda ce odabrat prave suradnike. Pomočni trener zasigurno Mucalo. Pa čov\'k završija ekonomiju.

BZ
Branko Zajec
18:20 30.10.2010.

Eto što je provincija !!! Torcida Hajduku određuje trenera. Dok je tako i dok glavnu riječ vode slastičar, trgovac i sumnjivi gospodarstvenik, Hajduk će biti provincijski mali klub. Dok to društvo shvati, Dinamo osvaja trofeje.

VO
vojvo
23:12 30.10.2010.

šušak nije dovoljno kvalificiran u prijevodu , nije mafijaš i ne voli da mu drugi sastavljaju ekipu . inače ovi u hajduku moraju znati da dok u klubu vlada mafija i tkz. navijačka skupina koja klubu radi samo štetu i sa svojim nebulaznim zahtjevima , samo radi protiv kluba. znači uprava se mora prestati klanjati tim skupinama i početi samostalno radit .