NOSIT ĆE BROJ 5

Transfer potvrđen! Uremović napustio Rusiju i okušat će se u Bundesligi

Foto: Hertha Berlin
Transfer potvrđen! Uremović napustio Rusiju i okušat će se u Bundesligi
31.05.2022.
u 16:19
- Želio sam napraviti idući korak u karijeri, nastaviti napredovati, a i pomoći momčadi. Zato sam i ovdje - kratko je poručio Uremović nakon potpisa ugovora s novim klubom, berlinskom Herthom
Pogledaj originalni članak

Povremeni hrvatski reprezentativac Filip Uremović (25) pronašao je svoju novu nogometnu sredinu. Donedavni kapetan ruskog Rubina iz Kazana htio je što prije napustiti rusku ligu koja nije u dobrom stanju zbog ratne agresije na Rusije na Ukrajinu, a valja dodati i da je Rubin ispao iz prvog razreda ruskog nogometa dok je Filip bio na posudbi u Sheffield Unitedu ove godine.

Uremović je tako postao novi igrač Herthe iz Berlina, koja se natječe u njemačkoj Bundesligi. Stigao je u Herthu iz Rubina bez odštete, potvrdili su iz njemačkog prvoligaša.

"Naše prvo pojačanje za sezonu 2022/2023 je stavilo potpis na papir! Filip Uremović, koji može igrati i kao stoper i kao desni bočni, potpisao je ugovor do 2026. godine i nosit će broj 5 u Herthi", stoji na službenoj web-stranici kluba.

 

 

Uremović je prije nešto više od dva mjeseca otišao iz Kazana na kratku posudbu u engleski Championship gdje je nastupao za Sheffield United, a nakon završetka posudbe poprilično brzo je našao novu trajnu sredinu.

- Uspjeli smo dovesti snažnog igrača poput Uremovića, koji je bio u mogućnosti prikupljati vrijedno iskustvo u nekoliko različitih liga unatoč svojoj mladoj dobi. Uz to što je polivalentan, ostali smo impresionirani njegovim agresivnim načinom ulaženja u duele, ali isto tako i liderskim vrijednostima budući da je u svojem posljednjem klubu bio kapetan. Jako smo sretni što je Filip odlučio doći u Berlin - rekao je sportski direktor Fredi Bobic.

 

 

Podsjetimo, osim toga što je bio kapetan Rubina te što je kratko igrao u Sheffieldu, Uremović je u svojoj karijeri igrao i za Cibaliju, Dinamo te slovensku Olimpiju, a tome je pridodao i šest upisanih nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

- Želio sam napraviti idući korak u karijeri, nastaviti napredovati, a i pomoći momčadi. Zato sam i ovdje - kratko je poručio Uremović nakon potpisa ugovora s novim klubom.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.