Mundijal u Brazilu

Traži se promjena termina na SP-u jer je u 13 sati prevruće

Foto: Reuters (Ilustracija)
Traži se promjena termina na SP-u jer je u 13 sati prevruće
22.05.2014.
u 08:15
Hrvatska prvu utakmicu protiv Brazila u Sao Paulu igra 12. lipnja u 17 sati po lokalnom vremenu (22 po hrvatskom), 18. lipnja u Manausu protiv Kameruna u 18 sati (ponoć po hrvatskom) i 23. lipnja u Recifeu protiv Meksika od 17 sati (22 po hrvatskom)
Pogledaj originalni članak

Udruženje brazilskih profesionalnih sportaša zahtijeva od Fife da zbog velikih vrućina i vlage u pojedinim dijelovima Brazila promijeni termine utakmica na SP-u. Udruženje je podnijelo tužbu u kojoj se traži da Fifa pomakne početke čak 24 utakmice koje su zakazane u 13 sati po lokalnom vremenu. Predlaže se da utakmice ne počinju prije 16 sati kako bi igrači izbjegli velike vrućine.

Navodi se i da bi bilo prihvatljivo da se utakmice zaustave na dvije minute u svakom poluvremenu kako bi igrači mogli popiti dovoljno tekućine. U Fifi je taj prijedlog već prihvaćen pa će u slučaju da temperature zraka premaše 32 stupnja igra biti zaustavljena u 30. i 60. minuti. Tijekom SP-a u Brazilu će biti zima, ali vruća, s vlažnim zrakom, posebno u sjeveroistočnim i sjevernim dijelovima.

Hrvatska prvu utakmicu protiv Brazila u Sao Paulu igra 12. lipnja u 17 sati po lokalnom vremenu (22 po hrvatskom), 18. lipnja u Manausu protiv Kameruna u 18 sati (ponoć po hrvatskom) i 23. lipnja u Recifeu protiv Meksika od 17 sati (22 po hrvatskom).

Budemo li prvi u skupini A, utakmicu osmine finala igrali bismo od 13 sati u Belo Horizonteu (18 po hrvatskom), dok bi nam drugo mjesto donijelo selidbu u Fortalezu na sjeveroistok uz iznimno teške uvjete jer se također igra od 13 sati.

>> Počela akcija Brazil! Evo kako je bilo na prvom treningu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.