Čelična volja

"Trener bi mi jako dobro došao iako sam sve postigao sam!"

Foto: 'Photoshop'
"Trener bi mi jako dobro došao iako sam sve postigao sam!"
25.11.2009.
u 16:42
Na turniru u Zagrebu, u disciplini standard zračna puška-stojeći stav Mladen Jurada ispucao je olimpijsku normu, a u ležećem stavu je osim norme srušio i osobni rekord.
Pogledaj originalni članak

Buzećanin Mladen Jurada, član Sportskog društva paraplegičara Pula, prošlog je vikenda u zagrebačkom Domu sportova, na drugom pozivnom turniru u streljaštvu za osobe s invaliditetom, osvojio dva prva mjesta u dvije discipline.

U disciplini standard zračna puška-stojeći stav Jurada je ispucao 567 krugova, pet više od olimpijske norme, dok je u disciplini standard zračna puška-ležeći stav, uz ispucanu olimpijsku normu (590 krugova), postavio i novi osobni rekord od 593 kruga. Mladen je jedina osoba s invaliditetom iz Istre koja je sudjelovala na turniru, a pravo na nastup dobili su samo članovi hrvatske reprezentacije.

Dugo se tražio u sportu

– Oduvijek sam volio sport. Puno sam se vremena "tražio" da bih na kraju odabrao streljaštvo. U početku sam se njime bavio rekreacijski, a već pet godina sam profesionalac – priča Jurada.

On dvaput tjedno trenira u prostorijama Streljačkog društva Augustina Vivode u Buzetu.

– Prije turnira vježbam svaki dan – ističe Jurada.

Osim streljaštvom, bavi se i atletikom, maratonom, kuglanjem, plivanjem i stolnim tenisom.

– Riječ je o sportovima u kojima mogu vježbati i sa zdravim osobama. Dosta mi znače i sadržaji koji su postavljeni u prostorijama bivše škole u Račičkom Brijegu kod Buzeta, gdje i živim – otkriva hrvatski reprezentativac.

Još puno dokazivanja

Zanimljivo je da je Mladen svoj streljački uspjeh postigao bez pomoći trenera. On bi mu, kaže, puno značio u budućnosti jer, ističe, ima osjećaj kako je dotaknuo svoj vrhunac.

– Sljedeće me godine očekuju važni turniri u Njemačkoj i Francuskoj. Bit će tu još puno dokazivanja na pozivnim turnirima za hrvatsku reprezentaciju s kojom ću, nadam se, predstavljati svoju zemlju 2012. na Paraolimpijadi u Londonu – kaže Jurada, ističući kako streljaštvo iziskuje i puno novca.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.