derbi na poljudu

Trener Hajduka najavio Osijek i otkrio status u klubu: 'Vjerujem u pobjedu, ne želim remi'

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Trener Hajduka najavio Osijek i otkrio status u klubu: 'Vjerujem u pobjedu, ne želim remi'
04.11.2022.
u 15:16
Hajduk je u zadnjih 10 međusobnih utakmica u Splitu dobio samo jednu, četiri pobjede odnijeli su gosti iz Osijeka, dok je pet utakmica završilo neriješenim ishodom.
Pogledaj originalni članak

Hajduk u derbiju 16. kola dočekuje zakuhtali Osijek u subotu od 17:30 sati na Poljudu, biti će to izravna borba za drugo mjesto na tablici. 

Bijelo-plavi igraju kao preporođeni dolaskom Renea Pomsa na klupu i biti će velika prijetnja Splićanima jer obično igraju vrlo dobro u gradu podno Marjana. 

Trener Hajduka Mislav Karoglan najavio je utakmicu na press konferenciji.

- Atmosfera je dobra, analizirali smo stvari koje nismo dobro radili u Zagrebu. Dobro bi bilo pobijediti. Ne bih komentirao u kontekstu smjene ili nečega, ali Osječani igraju jako dobro, imaju napadački potencijal i zaslužili su pobjedu protiv Dinama. - rekao je Karlogan pa prokomentirao svoj status u Hajduku:

- Ja svaku presicu odgovaram na takvo pitanje, ja sam Mislav, nisam papagaj. Rekao sam da mi je velika čast voditi ovu momčad, minutu ili sto godina.

- Iako su posljednje utakmice nas dvoje bile tvrde i s malo golova, vidjet ćemo kako će to biti sutra. Sve detalje treba uzeti u obzir, travnjak je sada u dobrom stanju. Čeka nas derbi, imamo veliki niz bez poraza, isto tako i Osijek. Vjerujem u pobjedu Hajduka, ne bih bio zadovoljan bodom, Hajduku je pobjeda uvijek imperativ - poručio je strateg bijelih.

Standings provided by Sofascore

>> Snimka za naježiti se: Brutalna koreografija Torcide, cijeli Poljud pjeva 'Dalmacijoooo'

MEGA PROJEKT

Ovo je plan Vlade i Uefe za obnovu Poljuda, na stolu su tri opcije: 'Ideja s ukopavanjem terena je bizarna'

Donosimo tri moguće opcije koje su trenutno na stolu kad je riječ o obnovi Poljuda, još uvijek najljepšeg i najfunkcionalnijeg domaćeg stadiona koji je u svoje vrijeme predstavljao svjetski arhitektonski fenomen i kojeg danas na tjednoj bazi posjećuje duplo više ljudi nego sve druge hrvatske stadione zajedno. Ipak, jedina kočnica kod obnove može biti odluka konzervatora pošto je Poljud 2015. od strane Ministarstva kulture proglašen kulturnim dobrom i nalazi se na listi zaštićenih kulturnih dobara.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BE
Berri
16:37 04.11.2022.

Mislavu Karoglanu će prestati postavljati to pitanje tek nakon što osvoji HNL s Hajdukom. Da tada, uvijek će biti takvih pitanja koje su zapravo iskazivanje nepovjerenja u njegove sposobnosti. Budimo iskreni, Hajduk ne igra za publiku, sve je na Livaji, Hajduk se muči, a osim Biuka nemaju koga za prodati. Izjava - Hajduk igra na pobjedu je alibi izjava, jer se do pobjede dolazi kroz kontinuitet različitih uigranih akcija, kroz automatizam, uz čvrstu obranu. Hajduk nema igru koja bi bi dovodila do puno gol prilika, već se čeka neki Jović, Bel,... da nakon 7 minuta VAR stanke pokaže na kazneni udarac.