PRIJAVA Ante Bašić, trener mlađih pionira, policiji prijavio roditelja koji mu je prijetio

Trener Hajduka: Obitelj mi se boji, tražim zaštitu

03.12.2008.
u 18:03
Pogledaj originalni članak

Ante Bašić, trener mlađih pionira Hajduka, u srijedu ujutro prijavio je splitskoj policiji prijetnje koje mu je dan prije SMS-om poslao Z. J., otac jednog od dječaka koje trenira.

“Zar stvarno misliš da možeš radit što hoćeš i proć lišo? Koliko si spreman? Obećavam ti pakao”, uz ostalo stoji u poruci koja je stigla Bašiću, koji pretpostavlja što je razlog prijetnji.

Mala minutaža
– Mislim da je nezadovoljan koliko mu sin igra. Tako sam sada prvi put u 40 godina svoga života morao prijeći prag zgrade policije radi nečijih ambicija. Žalosno je to što roditelji čim im dijete počne trenirati razmišljaju o potencijalnoj zaradi – kaže Bašić.

Nikad prije nije doživio ništa slično, pa su ga, razumljivo je, prijetnje uplašile.

– Radio sam u jednoj privatnoj školi nogometa s više od 160 djece, nikakvih problema nikad nije bilo. Ne želim da itko prijeti mojoj obitelji. Ona je također uplašena, pogotovu moja supruga – kaže Bašić te dodaje da se nada da će mu policija pomoći.

Prijetnje su mu SMS-om na mobitel stigle u utorak oko 6.30 sati. A dva sata kasnije dječak roditelja koji je prijetio najnormalnije se pojavio na treningu.

– Ma ja tom dječaku apsolutno ništa ne zamjeram, nije on kriv što mu je otac takav. Što je najtragičnije, ja ga poznajem, imao sam normalan kontakt s njime, do sada nije bilo baš nikakvih problema – kaže Bašić. Možda je Z. J. naglo “poludio” jer se bliži vrijeme selekcije, kada će treneri nekoliko dječaka koji nisu baš perspektivni poslati u druge klubove.

– Što je najzanimljivije, njegov mali trebao bi ostati u Hajduku. Ima nekih mana, ali i kvaliteta zbog kojih ga se isplati čekati, nisam ni mislio preporučiti da ga se negdje pošalje – objašnjava Bašić.

Nema preko veze
Svjestan je i toga da kruže priče kako razni treneri u mlađim kategorijama primaju novac kako bi gurali djecu imućnijih roditelja bez obzira na talent. Toga u Hajduku ipak nema, tvrdi Bašić.

– Tu radimo nas trojica trenera, znamo sve o svakom igraču. Morali smo sastaviti izvješće o svakom igraču i poslati nadređenima koji su ih pregledavali. Tu je i naš šef koji sve nadgleda, jednostavno se ne može dogoditi da netko nekvalitetan igra preko veze. Toga sada u Hajduku nema! – odlučno tvrdi Bašić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr