SPREMNI NA RIZIK

Trener Hajduka otkrio kako će igrati: Očekujemo pobjedu protiv Dinama

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Trener Hajduka Valdas Dambrauskas održao konferenciju za medije
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Trener Hajduka Valdas Dambrauskas održao konferenciju za medije
20.04.2022.
u 16:00
– Mi ćemo pokušavati doći u prednost, osvajati lopte blizu njihovog gola, prije nego se organiziraju. Očekujemo pobjedu, trenirali smo za pobjedu, uzet ćemo rizik jer nam remi ne odgovara – kazao je Dambrauskas.
Pogledaj originalni članak

U derbi s Dinamom trener Hajduka Valdas Dambrauskas ulazi bez Katića, Grgića i Atanasova, dok su se Ferro i Kalinić priključili momčadi i kandidiraju za današnji veliki derbi. Riječ je o susretu koji bi mogao gotovo do kraja rasplesti prvenstvo u slučaju pobjede Dinama ili ga potpuno zamrsiti pobijedi li Hajduk.

– Otkad sam došao u Hajduk svaka je utakmica bila ovakva. Ako ne pobijediš, razmak prema vodećima bi narastao. Ne vidim razliku između prošlih utakmica i ove. Ova je samo malo drukčija jer je derbi i jer su velika očekivanja, i kad pogledaš ljestvicu, može to biti utakmica preokreta. Mi ne možemo kalkulirati, ili ćemo pobijediti ili prestati sanjati. Moramo u glavi dati sve, riskirati i odisati najbolje, a samo pobjeda nas može zadovoljiti – kazao je uoči utakmice trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

Na Hajduku je veći pritisak, bijelima je pobjeda nužna, Dinamo bi i s bodom ostao na vrhu, čak povećao prednost u odnosu na Osijek.

– Već sam puno puta rekao da pritisak u ovakvoj utakmici ne smijemo gledati kao na pritisak, nego kao odgovornost i priliku da uzvratimo navijačima. Našom pripremom, našim trudom, našom borbom, da odigramo tako da nakon toga ne žalimo ni za čim. Hajduk je dva puta igrao s Dinamom ove sezone, ima jednu pobjedu i jedan remi, dakle možemo se nositi s Dinamom. Razumijem važnost utakmica, malo je još do kraja, malo je prostora za pogreške. Ne očekujem atraktivnu utakmicu, protivnik je jak, oni ne moraju osvojiti tri boda, jedan im je dovoljan, i ne očekujem da će biti otvorena utakmica u prvih pola satra. Mi ćemo pokušavati doći u prednost, osvajati lopte blizu njihovog gola, prije nego se organiziraju. Očekujemo pobjedu, trenirali smo za pobjedu, uzet ćemo rizik jer nam remi ne odgovara – kazao je Dambrauskas. 

>> Pogledajte atmosferu na treningu Hajduka

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DS
Duje@splitski
17:10 20.04.2022.

Ne bu, ne bu zgubil, bu pobedil! Pozdrav iz Splita!

CH
Changi
16:45 20.04.2022.

Meni, velikom navijaču Dinama, purgeru dušom i tijelom, simpa je ovaj dečko, Valdas. Bilo bi super da imamo takvog trenera. Zato mi ga je malo žal, jer bu Hajduk zgubil!