'bolji smo od dinama'

Trenera Hajduka pitali hoće li dobiti otkaz ako izgubi derbi, sve je krenulo izjavom Livaje

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Trenera Hajduka pitali hoće li dobiti otkaz ako izgubi derbi, sve je krenulo izjavom Livaje
20.10.2022.
u 15:45
U PETAK od 18 sati na krcatom Poljudu igra se najvažnija utakmica u Hrvatskoj, Dinamo gostuje kod Hajduka u 13. kolu prvenstva te u Split stiže s osam bodova prednosti. Hajdukovci vjeruju da ih pobjeda vraća u utrku za naslov, a najbolji igrač Marko Livaja utakmicu je nazvao finalom sezone. No treneru Mislavu Karoglanu svaka je takva, otkako je protiv Rijeke prvi put sjeo na klupu u ulozi glavnog trenera. - Ovo je moj prvi derbi i osjećam se odlično, motivirano, kao što osjećam i veći stupanj odgovornosti.
Pogledaj originalni članak

U petak (18:00) na krcatom Poljudu igra se najvažnija domaća utakmica, Dinamo dolazi u Split s osam bodova prednosti, a hajdukovci vjeruju kako će se pobjedom vratiti u utrku za naslov. Najbolji igrač splitskog kluba Marko Livaja utakmicu je prozvao finalom sezone. No treneru Mislavu Karoglanu svaka je takva, otkako je protiv Rijeke prvi put sjeo na klupu u ulozi glavnog trenera s ugovorom na devet utakmica. I još se drži bez poraza.,

- Ovo je moj prvi derbi i osjećam se odlično, motivirano, kao što osjećam i veći stupanj odgovornosti. Da, pomogle su nam pobjede u zadnjim minutama, gol je gol, bodovi su bodovi, u 1. ili 99. minuti to jednako vrijedi. Najvažnije je da igramo do kraja, borimo se i ne paničarimo.

O suđenju, kaže, ne želi i tvrdi da priče o guranju sudaca ne utječu na njegove igrače.

- Praksa je u zadnje dvije godine da ne komentiramo suđenje. Greške se događaju, najvažnije je da nisu namjerene.

Dio navijača ima drugi narativ, mnogi koji prate površno ne vjeruju da će ikada biti poštenja kod nas, neki zagovaraju i nerede.

- Ne komentiram navijače baš, nisam taj tip, ali zašto bi bilo nareda, imamo najbolje navijače na svijetu, ne vjerujem da će biti problema.

Puno toga Hajduku se vratilo u zadnjih nekoliko utakmica, ali još puno više mu treba za cilj koji u klubu i dalje ističu kao aktualan - tvrde da ova momčad ima kvalitetu da se bori za naslov. Karoglanu situacija sigurno nije tako jednodimenzionalna, no ipak će prije utakmice kazati da je njegova momčad jača od Dinamove i da razmišlja samo o pobjedi, jer samo tako se u Hajduku mora razmišljati.

Bit će ovo prvi pravi derbi za Karoglana, iako ih je u zadnje četiri godine koliko radi u klubu pripremio puno, bio je najvažniji Valdasov pomoćnik. I znamo što će sutra sigurno mijenjati: Hajduk bi trebao istrčati s četvoricom u zadnjoj liniji, dok je Valdas u posljednjem derbiju igrao s trojicom i doživio debakl.

Trener Karoglan otkrio je da Nikola Kalinić unatoč golemoj želji, neće biti spreman za utakmicu. 

- Kalinić nažalost neće biti unutra još neko vrijeme. Liječnička služba radi dobar posao i pokušava osposobiti igrače koliko je to moguće, rekao je trener.

Livaja je kazao da je derbi finale, a što ako Hajduk izgubi? Karoglana je na press konferenciji dočekalo pitanje hoće li u tom slučaju dobiti otkaz.

- Ne bojim se ničega. Livaja je motiviran i to je takva izjava. Ništa nije gotovo, u igri je 70ak bodova. O porazu uopće ne razmišljam, rezolutno je odgovorio i naglasio da Livaja ostaje izvođač penala te da će sigurno pucati ako bude prilike.

- Naravno da će pucati, da započne još jednu seriju od 16 nepromašenih.

Karoglan s respektom priča o Dinamu i treneru Anti Čačiću.

- Rezultat sve govori. Mi se bavimo sobom. Priča se o krizi, a sad imamo pet bodova više nego lani u ovo vrijeme, neke su stvari ilustrativne u tom dijelu. Uvijek treba vjerovati, ja vjerujem da je moja momčad bolja.

Je li Livaja bolji od Petkovića? 

- Respektiramo formu Petkovića. Livaja je u formi već dvije godine. Zanimljiva je to usporedba. Vjerujem u Marka i vjerujem da će ga momčad staviti u dobre situacije te da će biti onaj pravi.

Koliko ćemo čekati pravog Stipu Biuka?

Stipe igra jako dobro, u pozitivnom je nizu. Zabio je protiv Rijeke, asistirao protiv Istre, bio je odličan u Gorici. Prezadovoljan sam.

Standings provided by Sofascore
Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BE
Berri
17:04 20.10.2022.

Hajduk ima manjkavu metodologiju upravljanja rezultatskim ishodom. Ishodi rada u Hajduku nisu na razini koju žele navijači i to generira velike frustracije. Tko je frustriran, nema niti strpljenja, pa se sve vrti u krug. Preveliko očekivanje -euforija- rezultatski pad-nezadovoljavajući ishod-frustracije-nestrpljenje,....i tako u krug. Godinama.

DU
Deleted user
21:22 20.10.2022.

Ovaj tip je smrtno preplašen da ne izgubi utakmicu !Nebi se iznenadija da igra i bunker sa samo Livajon naprid !!!!!!Hajduku je nasušno potreban iskusni trener ili neko sa mudima a to ovaj nije !

BE
Berri
17:00 20.10.2022.

Karoglanu bi do 19.50 dali otkaz kad bi imali neku garanciju da će njegov nasljednik uspjeti ono što niti jedan trener Hajduka od 2004. godine nije uspio. Hajduk jednostavno ima lošu metodologiju upravljanja rezultatom i ishodom natjecanja, koja je u veliko nesrazmjeru prema navijačkoj podršsci koju Hajduk ima.