DINAMO NAKON SLAVLJA

Trenerov zaključak kod Petkovića: Može on i bolje, ali se stvarno trudi

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Trenerov zaključak kod Petkovića: Može on i bolje, ali se stvarno trudi
06.03.2022.
u 17:28
- Puno nam znači ova pobjeda. Sada imamo tjedan dana za pripremu derbija. Bit će to velika utakmica. Želim zahvaliti svim našim navijačima na dosadašnjoj podršci. Cijeloj svlačionici i cijelom klubu to puno znači i vjerujem da će nam u ovom tjednu i na samoj utakmici u Splitu dati veliku podršku - rekao je zadovoljan igrom svoje momčadi trener Željko Kopić.
Pogledaj originalni članak

Dinamo je svoj jubilej, tisućitu utakmicu u Prvoj HNL, obilježio pobjedom. Plavi su bili bolji od Šibenika, slavili su s 3:0. Tom pobjedom Dinamo se, nakon što je Osijek remizirao s Lokomotivom, vratio na prvo mjesto.

Željko Kopić odlučio je malo promiješati karte za ovaj susret, u zadnjoj liniji igrali su Ristovski, Šutalo i Franjić, a u početnih 11 našli su se Mahir Emreli, Marko Bulat i Dario Špikić.

Prvijenci Bočkaja i Baturine

Neobičan uvod imao je Šibenik u ovaj jučerašnji susret. Naime, trener Marko Kartelo, koji je naslijedio Ferdu Milina koji je pak nakon samo tri utakmice dobio otkaz, najavio je susret s Dinamom, slagao momčad, a onda na dan puta, nakon što je samo u dvije utakmice vodio Šibenik dobio – otkaz. Ranije se Šibenik odrekao igrača Ivice Batarela, a sada prije Dinama suspendirao je još dvojicu, Stipu Bačelića Grgića i Antonija Jakoliša. Objašnjenje će klub priopćiti u utorak! A za jučerašnju utakmicu na klupu je postavio Ivicu Matasa, a navodno bi novi trener trebao postati Dean Računica.

Dinamo je angažirano otvorio utakmicu, nekoliko puta opasno zaprijetio, a onda i poveo u 16. minuti. Mišić je odlično ubacio, pored Kloppa je uletio Petar Bočkaj i zabio svoj prvi pogodak za Dinamo, iz prve je pogodio bliži kut i prevario vratara Rogića. Blizu svom prvom pogotku bio je i Emreli, u 36. minuti s 18 metara krasno je pucao ljevicom i pogodio prečku. Imali su plavi do odmora još prilika, dvaput su tražili jedanaesterce, ali ih nisu dobili, tako da se na odmor otišlo s tom minimalnom prednosti.

I u nastavku su plavi prvi zaprijetili, Bočkaj je dao odličnu dubinsku loptu za Emrelija, on je dobro primio, ali u ovoj poziciji nije dobro pucao da bi svladao Rogića. No vratar Šibenika nije mogao baš ništa u 58. minuti kada je Ristovski precizno našao Brunu Petkovića u šesnaestercu. Petko ovaj put nije nimalo oklijevao, iz voleja je pogodio precizno u gornji desni Rogićev kut za 2:0 vodstvo plavih.

- Bio je pod opravdanim kritikama. Svi puno očekujemo od njega, od kluba, momčadi, mene i navijača, ali sam cijelo vrijeme vidio kod njega želju i motiv, trudi se biti bolji. Nije to izgledalo dobro, ali sam kroz utakmice vidio rast. U ovoj utakmici je pokazao da je na pravom putu i tako treba nastaviti dalje - kazao je trener Kopić.

Samo nekoliko minuta kasnije mogli su plavi još povećati svoju prednost, išli su u brzi kontranapad, no zadnji pas Oršića bio je prejak za Bočkaja i Bulata. U rubriku nemogućih promašaja ide Andrić. Menalo mu je dao loptu na metar od vrata, a Andrić je uspio pogoditi prečku umjesto praznih vrata.

Bili su plavi u tim trenucima jako razigrani pa nije čudo što je došao i treći pogodak. Bila je to nova dobra akcija, u njezinoj završnici Menalo je vratio loptu Baturini, a ovaj naciljao sam kut i od vratnice lopta je ušla u mrežu u 76. minuti. Tako se i mladi Martin Baturina pridružio Bočkaju, obojici su to prvi pogoci za Dinamo.

Šibenik očito više nije mogao pratiti ritam plavih koji ovaj put nisu puštali gas, a trener Kopić dao im je i novu energiju uvođenjem svježih igrača koji su taj ritam onda pomogli držati. S takvim odnosom snaga i prilikama koje je Dinamo još imao Šibenik je rezultatski još i dobro prošao, očito je da je taj klub upao u veliku krizu. Ne samo krizu igre i rezultata već i na višim instancama.

Navijači: Hoćemo pobjedu

Važna je ovo pobjeda za Dinamo, ne samo zato što se nakon poraza u Osijeku i pada na drugu poziciju ekspresno vratio na čelo. I sigurno će mu i pobjeda i vodeća pozicija još kako dobro doći za samopouzdanje pred veliki derbi. Naime, u subotu plavi igraju u Splitu s Hajdukom jednu od najvažnijih utakmica sezone. Od koje plavi navijači puno očekuju, jučer su igrače ispratili povicima: Hoćemo pobjedu!

- Puno nam znači ova pobjeda. Sada imamo tjedan dana za pripremu derbija. Bit će to velika utakmica. Želim zahvaliti svim našim navijačima na dosadašnjoj podršci. Cijeloj svlačionici i cijelom klubu to puno znači i vjerujem da će nam u ovom tjednu i na samoj utakmici u Splitu dati veliku podršku - rekao je zadovoljan igrom svoje momčadi trener Željko Kopić.

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RA
radolizem
19:48 06.03.2022.

Petkoviću je jedina šansa Osijek i trener Bjelica. Neće ići na SP u Qataru s ovakovm igrom i pristupom. Daliću ne treba ovakav.