OLIMPIJSKE IGRE MLADIH SINGAPUR

Tri Ivana i Ines u finalima

Foto: Ivo Šibalić
Tri Ivana i Ines u finalima
19.08.2010.
u 08:33
Sa samo dva izlaska na zaletište i dva uspješna skoka, Ivan Horvat se kao drugoplasirani u kvalifikacijama plasirao u finale natjecanja skoka motkom s preskočenih 4.70m.
Pogledaj originalni članak

Natjecanje je započelo na visini od 3.70m, a Ivan je propuštao sve do 4.60m.

- Krenuli smo na 4.60m i nije bilo problema. Bilo je baš lako. Odlično se osjećam i jedva čekam finale. U kvalifikacijama sam skakao s malom motkom i s kraćim zaletom jer visinu imam pa nije bilo potrebe uzimati tvrđu motku - rekao je Ivan po završetku natjecanja.

U dogovoru s trenerom Josipom Gašparcem u finalu će skakati s tvrđom motkom pa će i produžiti zalet na 14 koraka. Time će Ivan još više dobiti na visini:

- Nisam htio u kvalifikacijama pokazati sve što mogu pa ćemo duži zalet imati u finalu. Istina je da na treninzima idem i preko 5.30 do 5.40, a ako osvojim zlato onda ćemo probati ići na visinu 5.51m.

Plivači u finalu

Plivači su također odradili jutarnje kvalifikacije. Ivan Levaj bio je prvi u svojoj kvalifikacijskoj skupini; isplivao je svoj osobni rekord na 100m slobodno rezultatom 51.23 i plasirao se u polufinale. Ivan Capan također je bio prvi u svojoj skupini na 50m prsno isplivavši 29.15. Paolufinala su na rasporedu predvečer.

Ines Ikić u finalu

U ranojutarnjim kvalifikacijama troskoka, Zadranka Ines Ikić skokom od 12.37m zauzela je 5. mjesto i osigurala nastup u finalu. Troskok je bio na rasporedu u 9 sati ujutro pa se Ines morala vrlo rano probuditi:

- Imam osjećaj da se još nisam pošteno razbudila iako smo se digli u 5:30 sati.

Zadranka ove godine ima skok od 12.70m što je ujedno njezin najbolji osobni rezultat: „Još imam prostora za bolji skok u finalu. Danas mi zalet nije dobro dolazio, ali to ćemo popraviti. Vjerujem da će u finalu biti još bolje.“

Što se tiče konkurencije, dvije prvoplasirane u kvalifikacijama, Šveđanka i Francuskinja, su najveće favoritkinje za medalju no uvijek postoji šansa da netko podbaci kao što se dogodilo u kvalifikacijama.Naime, Litvanka ove sezone ima skok preko 13 metara, ali je ovdje jedva uspjela preskočiti 12m.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JB
jasmina.b
14:10 23.08.2010.

Na žalost, naš Ivan Horvat je prije nekih 15 minuta eliminiran. Nisam shvatila zašto, ali i komentator je vidno razočaran njegovim ne prolaskom. Bilježi mu se visina s kvalifikacija od 4,70 m. Više sreće iduću puta Ivane!