PROIGRALI KAD JE TREBALO

Trijumf Červarovih beba! Buntić razarao kao nekad Metličić

Foto: Pixsell
Reprezentacija
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Denis Buntić
Foto: Pixsell
Lino Červar
Foto: Pixsell
Jakov Gojun
Foto: Pixsell
Domagoj Duvnjak
Foto: Pixsell
Ivan Čupić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Ivan Čupić
Foto: Reuters
Tonči Valčić
Foto: Reuters
Ivano Balić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Navijači
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Navijači
Foto: Pixsell
Drago Vuković
Foto: Pixsell
Navijači
Foto: Pixsell
Marko Kopljar
Foto: Pixsell
Mirko Alilović
28.01.2010.
u 21:58
Červar je u desetom natjecanju ulovio deveto polufinale, a u subotnjem će mu polufinalu kao lani na SP-u u Zagrebu nasuprot stajati Poljaci.
Pogledaj originalni članak

Fantastičan uspjeh! Hrvatski rukometaši plasirali su se u polufinale Europskog prvenstva u Austriji, a Lino Červar slavi deveto polufinale u deset natjecanja koliko je vodio Hrvatsku. U odlučujućoj utakmici pobijedili smo Dansku sa 27:23 i u subotu ćemo igrati za finale protiv Poljske.

Nervoza je bila očita i na jednoj i na drugoj strani, Danci su brzo počeli skupljati isključenja, a dogodilo im se i ono što dugo kod njih nismo vidjeli: da promaše dva sedmerca zaredom (Eggert i Christiansen). S druge strane, Hrvatska je prvi put kažnjena za micanje vratara kod igrača manje. Tonči Valčić zapetljao se u blok Danaca i predao im loptu, a suparnik je to vješto kaznio za 6:4.

Balić maestralno vodio

No, Balić je maestralno razigravao suigrače i do 20. minute zabili smo 10 golova. Nekako u to vrijeme uspjeli su Červarovi izabranici smijeniti i Hvidta s vrata, no zamijenio ga je Landin koji je već pokazao da može biti i bolji od slavnog Kaspera koji im je presudio prije dvije godine u finalu EP-a u Norveškoj.

Hrvatska je uspjela ubaciti u jednom trenutku u najvišu brzinu i golovima sjajnih Duvnjaka i Buntića pobjegla je na 14:9 u 28. minuti. Začin svemu davao je Mirko Alilović koji je ponizio danske vratare (8:2) skinuvši 44 % šuteva suparnika.

Sjajna igra nastavila se i u prvih deset minuta drugog dijela, Buntić i Štrlek u dva su nas navrata vratili na +5 (18:13, 19:14), ali Danci se nisu predavali iako su promašivali kao nikad do sada na prvenstvu, a Mirko Alilović činio je čuda.

- Sve je prošlo u najboljem redu, odigrali smo strašno dobro od početka do kraja. Agresivnom obranom im nismo dali prići golu. Svaki od nas je zaslužio nagradu za najboljeg igrača - prokomentirao je s velikim osmijehom na licu neprolazni Mirko Alilović.

 U 46. minuti fantastični Buntić zakucao je svoj šesti torpedo za +6 (21:15) i Dancima je preostalo samo krenuti na sve ili ništa. Naravno, Wilbekova je momčad preozbiljna da bi samo tako legla i u 54. minuti Danci su se približili na -2. Izgubili smo glatkoću u napadu i Červar je morao uvesti Lackovića.

Lackovićev prvi gol

Naš najbolji lijevi vanjski primirio je dansku seriju golom za +3 i slavlje se približilo.

HRVATSKA (27) Alilović (16+1), Čarapina, Balić 3, Duvnjak 4, Lacković 1, Zrnić, Kopljar, Vori 3, Gojun, Vuković, Mataija, Buntić 8, T. Valčić 2, Štrlek 2, Čupić 4 (4), Musa.

DANSKA (23) Hvidt (8+0), Landin (2+0), Mogensen 2, Laen, Jörgensen 1, Christiansen, H. Knudsen, Eggert (1), Spellerberg 1, M. Knudsen 5, Hansen 5, Lindberg 3, Söndergard 4, K. Nielsen 1, M. Nielsen.

Sedmerci: Hrvatska 4 (4), Danska 3 (1)

Isključenja: Hrvatska 6, Danska 6

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 68

BR
brandt
22:49 28.01.2010.

lino samo nedaj da te ovi jugoslovenski novinarcici slome!idemo dalje!!

Avatar ivobey
ivobey
12:28 29.01.2010.

@rusrus: Svaka cast majstore,sve sto si napisao stoji!Potpisujem svaku rijec, BRAVO,BRAVO!!!!!!!!

KO
komando
22:16 28.01.2010.

samo jaca fali!