I s igračem manje debitant na SP-u uspio osvojiti bod

Trinidad senzacionalno oteo bodove Šveđanima

Foto: import
Trinidad senzacionalno oteo bodove Šveđanima
10.06.2006.
u 20:21
Pogledaj originalni članak

Debanti na Svjetskom prvenstvu, momčad Trinidada i Tobaga, priredila je prvu senzaciju na turniru u Njemačkoj odigravši bez pogodaka 0:0 sa Švedskom.

Nedostajali pogoci
Uspjeh kriketaša, kako su ih posprdno posljednjih dana nazivali, još je veći kada se zna da su cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje jer je u 46. minuti John Avery zbog drugog žutog kartona nakon grubog prekršaja isključen.

Za razliku od susreta između Engleske i Paragvaja, dvoboj vikinga i kriketša bio je dinamičniji, kvalitetniji i jednio što mu je nedostajalo bili su pogoci.

Doduše, moglo je biti i njih, ponajprije u mreži momčadi s karipskog otočja, ali je Shaka Hislop od rezerve postao junak susreta.

Ozlijedio se Kelvin
Naime, na zagrijavanju uoči utakmice ozlijedio se Jack Kelvin koji je na dan susreta imenovan prvim vratarom, a vratar West Hama zamjenio ga je više nego uspješno.

Skinuo je u prvom poluvremenu u nekoliko navrata 'bombe’ Fredrika Ljungberga, Christiana Wilhelmssona i Zlatana Ibrahimovića, a ključna obrana bila je ona u 80. minuti.

Tada je, naime, nakon dodavanja Henrika Larssona, Olof Mellberg s pet metara pucao, a Hislop je munjevito reagirao i svom otočiću donio prvi bod.

No, nije se sastav Lea Beenhackera samo branio. Da je udarac Johna Sterana u 59. minuti bio za koji centimetar precizniji, lopta bi umjesto na gredi završila u mreži švedskog vratar Shaabana. Ipak, Šveđani su bili konkretnija momčad, predstavili su se Šveđani u odličnom svjetlu, ali sve je to zasigurno slaba utjeha jer u jučerašnjoj utakmici oni su izgubili dva boda.

Šveđane do kraja natkecanja u skupini očekuju dva teška sudara, s Engleskom i Paragvajem, u kojima im treba barem jedna pobjeda za osminu finala.

Pogledajte na vecernji.hr