Trener Hajduka

Tudor: Dinamova prednost je nedostižna, ali želimo biti pravi

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Tudor: Dinamova prednost je nedostižna, ali želimo biti pravi
17.12.2013.
u 13:07
- Bolje se suzdržati od komentara, Joe je dobar momak, ali nije moje da kao trener Hajduka komentiram kaznu
Pogledaj originalni članak

Posljednja utakmica godine, Dinamo u Poljud stiže na uzvrat četvrtfinala Kupa Hrvatske. Naravno, nikome u Poljudu nije bio plan da utakmicu dočeka s 0:5 iz maksimirskog dvoboja. Derbi, koji je u praznu blagajnu trebao donijeti barem milijun kuna, čista je formalnost. Svjestan je toga i Igor Tudor.

- Treba biti realan, rezultat je najverojatnije nedostižan. Želimo biti pravi, ući u utakmicu kako treba, U povijesti se malo puta neka momčad vratila nakon 5:0. Mi idemo odigrati na našem vrhuncu, ono će biti opušteni što je normalno, ali Dinamo ima kvalitet i klasu - kazao je Tudor. Zoran Mamić u Poljud stiže kao trener, koji je dobio povjerenje kluba. Dugo je vagao i na kraju ostao na klupi.

- Ostanak Mamića na klupi njihova je interna stvar, možda i očekivana - rekao je Tudor.

Na trenutak se vratio onom dvoboju s Rijekom. U drugom dijelu Hajduk se vratio nakon 0:2.

- To je jedno od naših boljih poluvremena. Ne bih rekao ni da je prvo poluvrijeme bilo loše. Oni su imali dva bljeska svoje dvije klase. Ponosan sam što smo protiv Rijeke imali posjed lopte 73:27 lopte. Ova momčad će težiti tom stilu, nikada nećemo stati na centar i igrati s deset igrača na kontre. Hajduk će igrati otvoreno i napadački, ponekad će se to obiti o glavu, ponekad to neće donijeti rezultat kao što je bilo u prvoj utakmici kupa, ali od toga neću odustati - kaže Tudor.

Ne zna tko će istrčati protiv Dinama, puno je ozlijeđenih i bolesnih. Sigurno nema Vršajevića kojeg je Tudor već pustio kući.

- Dobro je da je ovo posljednja utakmica, poslije odrađenih priprema bit ćemo na nivou s početka prvenstva. Uvjeren sam da će Hajduk biti i bolji nego što je bio - kazao je Tudor.

Dva dana prije dvoboja s Dinamom Tudor je svoje igrače odveo na opuštajuće druženje, svojevrsn "team building". Igralo se "na balote", jela se pečenja janjetina, a glavni sponzori druženja bili su baš Tudor te Jonjić, Maloča i Sušić. Naime, sve je plaćeno iz fonda kazni što se skupljao od početka priprema.

- Imao sam i ja kaznu. Jonjić, Maloča, Sušić, Tudor, to su veće kazne, ostale su manje. Iluridze se pokazao kao dobar balotaš, odlično valja, baš kao i Kouassi - otkrio je Tudor.

Hajdukov trener nije želio komentirati kaznu Josipu Šimuniću.

- Bolje se suzdržati od komentara, Joe je dobar momak, ali nije moje da kao trener Hajduka komentiram kaznu - zaključio je Tudor.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar MK
MK
13:26 17.12.2013.

...nedostižno? ...pa sa dva penala je puno toga dostižno - da ne govorimo jos i o trecem.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
14:59 17.12.2013.

...nedostižno? ...pa sa dva penala je puno toga dostižno - da ne govorimo jos i o trecem. ___________________________________________________________________________________ pa možda i neko rano isključenje dinamovca .... i to je to... Dišpet i srce hajdučko uz naknadu za pošteno suđenje .....pobjeđuje. Neprocjenjivo