Pokazivanje mišića

Tudor je prešao liniju i kažnjen je kao trener koji vani udara i pljuje

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
Tudor je prešao liniju i kažnjen je kao trener koji vani udara i pljuje
02.05.2014.
u 10:55
– Vlajčević je oprao ruke poput Poncija Pilata, a sada o Mamiću treba odlučivati Tin Dolički, kojeg je Mamić postavio za predsjednika Lokomotive
Pogledaj originalni članak

Igor Tudor ne smije komentirati šest utakmica zabrane vođenja momčadi, čime ga je kaznio disciplinski sudac HNL-a Krešimir Vlajčević. Do daljnjega Hajdukov trener neće govoriti čak ni na konferencijama za medije, a predsjednik Marin Brbić, koji je također prijavljen (zbog izjava o HNL-u), najavio je da će se klub žaliti.

– Hajduk žele “disciplinirati” – smatra Brbić.

Naravno, u Poljudu su nezadovoljni, i dalje smatraju da je Dinamo privilegiran, drže smiješnim da se o prijavi protiv Zdravka Mamića, koju su podnijeli, ne raspravlja, odnosno prebačena je na disciplinsku komisiju HNS-a.

– Vlajčević je oprao ruke poput Poncija Pilata, a sada o Mamiću treba odlučivati Tin Dolički, kojeg je Mamić postavio za predsjednika Lokomotive. Zar to nije totalni cirkus?! Je li Mamić u Poljudu bio u funkciji izvršnog predsjednika Dinama ili u funkciji dopredsjednika HNS-a? Nevjerojatno... – kaže nam visokopozicionirani dužnosnik Hajduka. Anonimno, kako i sam ne bi došao pod sankcije.

Matkoviću šest mjeseci

Kazna Tudoru je drakonska. Pamti se šest mjeseci suspenzije treneru Cibalije Ivici Matkoviću jer je udario suca Brunu Marića 2006. Pamte se i tri mjeseca zabrane sjedenja na klupi Ćiri Blaževiću, koji je kao trener Osijeka 2002. glavom u glavu udario suca Ivana Novaka. Obojici je presudio baš Vlajčević. Strani primjeri? Otto Barić je kao trener Austrije iz Salzburga pljunuo na igrača Eintrachta Čadadzea, Uefa ga je kaznila s pet utakmica. U Engleskoj je Pardew udario igrača glavom i dobio sedam utakmica, što je najveća kazna u povijesti lige, a Scolari je 2007. pljusnuo suparničkog igrača Dragutinovića i dobio – četiri utakmice.

Istina, Tudor je kriv, nije želio napustiti trenersko mjesto nakon što ga je Marko Matoc isključio. U žalbi će Tudor dokazivati da nije ušao u teren u 86. minuti, što je Matoc naveo kao razlog. Zašto ga onda nije isključio u 35. minuti, kada je Tudor bio u terenu nakon što je Vršajević dobio crveni karton? Zapravo, zbog čega je uopće Matoc bio delegiran za utakmicu Slaven Belupo – Hajduk?! Nakon utakmice istih rivala u studenome Matoc je prijetio privatnom tužbom Tudoru, pa odluka povjerenika Ivana Peraića da opet odredi Matoca graniči s najvećom glupošću! Od 30 sudaca baš Matoca! Samo naivni mogu pomisliti da je sve to slučajno.

A Scoria novčano...

Peraić je miran u svojoj fotelji, Matoc je suspendiran do kraja sezone, što znači da je grdno zgriješio, a Tudor će pauzirati i u prva tri kola idućeg prvenstva.

Tudor može biti bahat, može biti i tašt, ali nije moguće da je on najveći problem hrvatskog nogometa. A po kazni tako ispada. Igor Tudor prava je babaroga za suce. Istina, u Koprivnici je isključen četvrti put ove sezone, ali je tri puta to bilo zbog izlaska iz trenerskog prostora, a jednom je isključen jer je navodno opsovao Frana Jovića (što Tudor demantira). Dok svjedočimo kako Jose Mourinho u Ligi prvaka uleti u teren, slavi gol i dijeli savjete igračima, a Diego Simeone izvan prostora omeđenog za trenera vodi gotovo cijelu utakmicu, objašnjenja Tudorove kazne izgledaju smiješno. Ili Elvis Scoria: u Puli su ga zaustavljali, navlačili po terenu da se ne obračuna s Brunom Marićem. Njemu novčana kazna, a Tudoru šestica. Hajdukov trener nije anđeo, ali nije ni vrag...

>>Tudor: Neću šutjeti, sudac se iživljavao na meni!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

MA
matildica
12:22 02.05.2014.

ovo više nema smisla pa ovo je članak za one koji su se specijalizirali za rad s duševnim bolesnicima, ovo koliko govora mržnje dolazi od visokopozicioniranih ljudi hajduka dolazi prema gradu zagrebu ne vodi nukamo i pravo je čudo što izluđeni i ludi navijači dinama i hajduka več nekoga nisu ubili kao što se to umalo nije desilo u splitu na prolječe

SE
senior
13:04 02.05.2014.

Tudor je u ovom prvenstvu kažnjen udaljavanjem sa klupe više puta nego svi ostali treneri zajedno. Kao višestruki recidivist zaslužio je ovakvu kaznu. Za svako sljedeće isključenje Novinari ovog lista /smrdljiv itovari/ "zaboravljaju" navesti ovo da Tudora svaku treču utakmicu zbog vrijerđanja, ulazaka u treren i ometanja toka utakmice iskljućuju. Pijanac Brbić već trebao nešto napraviti za 55.000,00 kuna mjesećno koliko mu iznosi plaća. Skupo plaćen direktor koji je napravio ništa.

Avatar feudalac
feudalac
12:06 02.05.2014.

...venecijanci za vlastite propuste, neznanje, bahatost po obicaju okrivljuju druge!