Neugodan niz

Tudor: Mojim igračima je dosta toga da ne mogu pobijediti Istru

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Tudor: Mojim igračima je dosta toga da ne mogu pobijediti Istru
08.11.2013.
u 11:57
- Tradicionalno nam je Istra nezgodan protivnik, to nam daje i dodatnu motivaciju. Normalno je da dobiješ tu motivaciju, igračima je više dosta toga da ne mogu pobijediti Istru - rekao je Tudor uoči subotnje utakmice.
Pogledaj originalni članak

Kakav neugodan niz, 1200 dana prošlo je od posljednje Hajdukove prvenstvene pobjede nad Istrom u Poljudu. Bilo je to 24. srpnja 2010. godine, Hajduk je s 6:1 svladao Istru, koju je kao trener vodio Ante Miše. Pod vodstvom Stanka Poklepovića igrali su Radošević, Režić, Maloča, J. Buljat, Strinić, Oremuš, M. Ljubičić, Andrić, braća Sharbini i Ibričić.

Zanimljivo, od te utakmice, u Poljudu će istrčati tek Maloča i Anđelković, koji je tada nosio dres Istre. Nakon tog uvjerljivog trijumfa, jednog od rekordnih za Hajduk u HNL-u, krenula je serija neodlučenih i poraza. Nije bolja situacija ni kad Hajduk gostuje u Puli, pobjede se sjeća tek Krasimir Balakov. 

Ni u kupu nije puno bolje, Istra je te 2010. godine izbacila Hajduk, zbog toga je smijenjen Poklepović. Bila je to godina kada su Istru vodili splitski treneri, sezonu je počeo Miše, zamijenio ga je Jarni, a njega Zoran Vulić. Svega toga svjestan je Igor Tudor.

– Tradicionalno nam je Istra nezgodan protivnik, to nam daje i dodatnu motivaciju. Normalno je da dobiješ tu motivaciju, igračima je više dosta toga da ne mogu pobijediti Istru. To je momčad koja je po kadru za prvih pet, imaju pravog trenera, baš su dobri. Imaju pojedince, koji protiv Hajduka uvijek izvlače dodatnu motivaciju, tvrdi su, imaju glavu i rep. Nije da Istra samo Hajduku ne odgovara, protiv njih svi s vrha teško igraju, nitko ih nije razbio, lagano pobijedio – rekao je Tudor.

Pokušao je kroz tjedan momčad okrenuti od sjećanja na Koprivnicu i priče o suđenju.

– Spremni smo, radili smo dobro, možda je tjedan izvana izgledao turbulentan, ali mi smo bili fokusirani na Istru – kaže Tudor.

Ni on se, kaže, nije pretrgao od razmišljanja što je bilo nakon utakmice protiv Slavena. Puno toga je izrečeno, Tudoru prijeti drakonska kazna.

– O svim tim stvarima tijekom tjedna razmišljao sam 1 posto, a 99 posto posvetio sam trenerskom poslu. Ma, takve stvari se događaju u svim ligama, ima ovakvih stvari i u Italiji, i u Španjolskoj... Želim sve pozvati, preko mene prvog, na spuštanje tenzija. Ipak se bavimo sportom, bez obzira što je nogomet nekada i više od sporta. Igračima sam još u ponedjeljak rekao da ne želim čuti ni riječi osim o treningu i utakmici s Istrom. Ni u međusobnoj komunikaciji nisu smjeli pričati o bilo čemu drugom osim o utakmici – poručio je Tudor.

Uoči utakmice na Poljudu će se održati koncert u spomen na Vinka Cocu. Sve zajedno, opet bi u Poljudu trebala biti jedna lijepa fešta.

- Ozračje je uvijek fantastično, imamo podršku kakvu nema nitko u ligi. Ovu lijepu priču nastojat ćemo nastaviti. Tko će igrati? Ima ozlijeđenih, ima povratnika, na terenu će biti jedanaest momaka, koji će početi utakmicu samo s jednom željom, ostvariti pobjedu - zaključio je Tudor.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar mohito
mohito
16:53 08.11.2013.

tudor se ne treba brinut - ak hajduk pobijedi bit ce to jos jedan herijski uspjeh a ak izgubi ili remizira znamo ko je kriv, suci, mamic, hns itd…dakle win-win situacija...