Uoči derbija

Tudor o 'gaženju plitkog potoka': To ćemo tek vidjeti

Foto: Tino Jurić/Pixsell
Tudor o 'gaženju plitkog potoka': To ćemo tek vidjeti
30.11.2013.
u 13:41
- Dinamo je favorit. No, mi dolazimo samo s jednim ciljem, a to je odigrati pravu utakmicu - poručuje Tudor.
Pogledaj originalni članak

Igor Tudor maksimalno pokušava spustiti derbi tenzije, lopticu je prebacio na Dinamo. Zagrepčanima daje glavnu ulogu, a njegov Hajduk igrat će, pa što bude.

- Dinamo je favorit. Mi dolazimo s ciljem odigrati dobru, pravu utakmicu, u našem stilu, u kojem igramo cijelu sezonu. Igramo otvoreno, napadački, moja želja je usmjerena na to, takvi ćemo biti u Maksimiru. A kakav će biti rezultat ne ovisi samo o jednom faktoru, već o više njih. Tu je protivnik, sreća, jedan trenutak - rekao je Tudor.

Ono što je sigurno, njegova momčad ove sezone bolje igra u derbijima. Protiv Dinama, Rijeke, Lokomotive i Splita bijeli nijednom nisu poraženi.

- To je pokazatelj našeg dobrog rada. Naime, oni koji znaju više o nogometu znaju kako je to kad igraš protiv bunkera ili kad ti je protivnik otvoren. Kada ne igraš protiv bunkera možeš pokazati sve ono što radiš - kazao je Tudor.

Poviješću i nekakvom tradicijom, koja je iznimno neugodna za Hajduk se ne opterećuje. Posljednje četiri prvenstvene utakmice protiv Dinama u Maksimiru Hajduk je izgubio, posljednji put je pobijedio 2008. godine, tada je trener bio Goran Vučević, a pogotke su zabili Drago Gabrić i Senijad Ibričić.

- Svaka je utakmica priča za sebe. Da protiv istog rivala, s istim sastavom, igraš dva dana zaredom, bila bi to drugačija utakmica - objašnjava Tudor.

Pokušavao je Hajdukov trener pobjeći od priče o Dinamu i derbiju. Na obično pitanje hoće li ostati pri sustavu s trojicom u zadnjoj liniji ili će se vratiti četvorici održao je mini predavanje, lekciju nekim, njemu poznatim, kritičarima.

Mamićevo je pravo pričati

- Kad se javno priča o sustavima onda je to prilično hrabro sa svačije strane. Moraš biti poznavatelj nogometa o tome pričati. Oni koji imaju hrabrosti tvrditi da je sustav donio ili nije donio pobjedu, ne znaju puno o nogometu. Sustav je važan, ne presudan, važniji je stil kojim momčad igra. Ti koji ne znaju nogomet mjere sustav kroz rezultat, ja ne gledam tako - pričao je Tudor.

Bila je to preteška rasprava za dan prije derbija, pa smo se vratili aktualnom trenutku. Cijeli tjedan više se pričalo o tribinama, gdje će navijači, a najmanje o nogometu. Odmah se Tudor trznuo, kazao da to neće komentirati, ali ipak odgovorio je na pitanje kako se to odrazilo na momčad, je li je uspio izolirati.

- Momci su bili usmjereni na trening - kratko će Tudor.

A Zdravko Mamić i njegovo naređenje igračima da Hajduk moraju pregaziti kao plitak potok. Tudor se nasmijao.

- To je njegovo pravo, mi smo ove godine igrali dva puta, jednom je bilo neodlučeno, jednom smo pobijedili. Riječi su jedno, a djela drugo. O tome možemo pričati nakon utakmice - komentirao je Hajdukov trener.

Smatra da derbi neće biti presudan za cijelo prvenstvo. Naravno, to je Tudorovo viđenje. Itekako je on svjestan da bi poraz opasno poljuljao Hajdukove ambicije o tituli prvaka, koje nisu javno izrečene, ali žive duboko u svakom navijaču bijelih.

- Neće ova utakmica odrediti prvenstvo. Sezona se sastoji od 36 utakmica i kupa, mene zanima kontinuitet - zaključio je Tudor.

>> Mamić: Pozivam sve građane da u nedjelju zaokruže 'za'!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar vaha
vaha
16:42 30.11.2013.

pa nije bilo jednom nerijeseno a jednom pobjeda hajduka - u jednu tekmu je dobil dinamo a jednu hajduk - da je hajduk dobil onu prvu na penale, tudor bi govoril o dvije pobjede - licemjer ko i uvijek….