Odlično vođenje

Tudor riskirao i profitirao s Bukvom i Iluridzeom

Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Tudor riskirao i profitirao s Bukvom i Iluridzeom
16.09.2013.
u 08:00
Tek će iduće utakmice pokazati koliki su dobitak, no dojam je da će Gruzijac puno koristiti u utakmicama protiv slabijih rivala
Pogledaj originalni članak

Velikog rizika prihvatio se Igor Tudor kada je u prvu momčad u derbiju protiv Dinama postavio Giorgia Iluridzea i Harisa Bukvu. Mladići su tek došli u Hajduk, odradili su dva tjedna treninga. Ali, Tudor je pobjednički digao ruke u zrak, sve što je zamislio pretvorio je u zlato. Na klupi je ostavio bijelu "desetku", prvog strijelca sezone Franka Andrijaševića, koji nije dobio ni minute u derbiju. Pretpostavio mu je Gruzijca Iluridzea.

Rizik je bio velik, ali se isplatio. Da je Hajduk izgubio, Tudor bi morao objašnjavati zašto su na klupi ostali Andrijašević, Anđelković i Vršajević, trojac bez kojeg se momčad nije mogla ni zamisliti. S Iluridzeom i Bukvom bijeli su povećali izbor igrača, a čini se da su dobili i na kvaliteti. Bukva nije naročito prodirao po krilu, ali je pokazao da je fizički spreman i opasan pri prekidima.

Oba pogotka Pašalić je postigao nakon njegovih udaraca iz kuta. Imao je i zahtjevan posao, čuvao je motoričnog Pinta, no potpuno je uspio. Portugalac je bio bezopasan u napadačkoj igri. Iluridzeu je bilo puno teže, u sredini nije baš prolazio, ali vidi se da ima potez, da može primiti loptu okrenut leđima na dvadesetak metara od suparničkih vrata, da može rješavati situacije jedan na jednoga. Tek će iduće utakmice pokazati koliki su dobitak, no dojam je da će Gruzijac puno koristiti u utakmicama protiv slabijih rivala. S njim su Splićani dobili igrača koji može biti opasan u zoni udarca, koji može podvaliti loptu, ali i postići pogodak.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.