Hajduk vs Turnovo

Tudor: Ulazak u EL sada nam je nemoguća misija

Foto: 'Slavko Midzor/PIXSELL'
Tudor: Ulazak u EL sada nam je nemoguća misija
16.07.2013.
u 09:48
– Imam u momčadi stalno četiri-pet iskusnih igrača, uz još toliko mladih, i to je pravi "miks" za budućnost
Pogledaj originalni članak

Nema opuštanja kod Igora Tudora, pobjeda iz Zadra (5:1) stigla mu je poput kraševa "Bronhija", lakše diše, ali spreman je za non-stop na početku sezone. Zadar valja arhivirati, u Stanovima su se iskazali mladi poput Tomislava Kiša, Marija Pašalića i Tončija Mujana. Pokazali su da neće tek tako prepustiti mjesto u momčadi onima kojih nije bilo. Franko Andrijašević, Ivan Vuković, Anton Maglica i Mijo Caktaš nedostajali su treneru Tudoru, ali računa na njih.

Favoriti smo, ali...

– Imam u momčadi stalno četiri-pet iskusnih igrača, uz još toliko mladih,  i to je pravi "miks" za budućnost. Ne može se sve s mladima, a i nema toliko puno mladića koji su dobri igrači – kazao je Hajdukov trener.

Neki od klinaca već će dobiti lagani odmor za prvi dvoboj drugog pretkola Europske lige. U četvrtak u Poljudu, u 20.30 sati, gostuje makedonsko Turnovo.

– Trebali bismo u tom susretu biti favoriti, premda se nikada ne zna kada su u pitanju momčadi koje ne poznajete. Turnovo želi dalje, mi također – rekao je Tudor.

Makedonce u Poljudu neće dočekati navijačko grotlo. Naime, Hajduk je zbog ponašanja navijača kažnjen s utakmicom pred praznim tribinama.

– To nam je veliki hendikep, navijači su nam dvanaesti igrač. Nastojat ćemo igrati i za njih, da im omogućimo još jednu domaću europsku utakmicu – kazao je Tudor.

Predstava u Maksimiru, pa odlično izdanje u Stanovima, već je podosta onih u Poljudu koji Hajduk vide u Europskoj ligi. I Tudor bi tamo, ali realno spušta loptu na zemlju. Svjestan je da će se bijeli teško domoći igranja u skupinama. Kada bi to ostvario, dobio bi tretman čarobnjaka.

Prvo skok, onda hop

– Europsku ligu uvjetuje razina kvalitete, u njoj su momčadi iz jakih liga, kao engleski Tottenham ili talijanska Fiorentina. Naša realnost nije takva, u ovom trenutku plasman u Europsku ligu za nas je gotovo nemoguća misija. Ne razmišljam što će biti dalje. Dođemo li do susreta s trećim ili četvrtim momčadima iz liga petice, teško možemo dalje. Ali, najprije bismo morali izbaciti iz natjecanja Turnovo – zaključio je trener Tudor.

>>Bešiktašu i Feneru odbijene žalbe, Hajduk nositelj u 3. pretkolu!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.