vatreni obožavatelj

Tunižanin: Htjeli su me pretući jer sam navijao za Hrvate

Foto: ''
'OLYMPUS DIGITAL CAMERA '
Foto: Screenshot
Max naslovnica (1)
Foto: ''
'OLYMPUS DIGITAL CAMERA '
16.08.2012.
u 22:39
"Veliki sam navijač Hajduka jer sam bio zaljubljen u Splićanku Anitu koju sam upoznao prije punih deset godina. Moj najdraži nogometaš je Luka Modrić, a iako sam navijač Barcelone, zbog njega bih mogao početi navijati za Real!"
Pogledaj originalni članak

\"Ne mogu protiv sebe. Volim Hrvatsku i nije me sram i suzu pustiti kad izgubi\", suznih očiju i tužnim glasom govorio je 30-godišnji Tunižanin Walid Rabii, nakon što je Hrvatska izgubila polufinalnu utakmicu od Francuske...

- Morali smo pobijediti jer smo jači od njih. Hrvatska je zaslužila dobiti zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. Kako kaže Walid, navijač Hrvatske postao je još davno, prije punih 10 godina kada se zaljubio u Splićanku Anitu koja je bila u turističkom obilasku Tunisa.

- Nažalost, bila je tu jako kratko, samo 10 dana, ali zaljubio sam se u nju na prvi pogled. Iako sam tada imao 20 godina, bila je to moja prva ljubav. Još i danas mi pred oči dođe njena plava kosa, plave oči nježnog pogleda - priznaje Walid i napominje: - Za Tunižane sam totalno lud i izdajica svog naroda te sam zamalo dobio batina kad je Hrvatska igrala s Tunisom. Jedini sam Tunižanin na svijetu koji je tada navijao za Hrvatsku, a s ponosom sam i hrvatsku zastavu objesio na svoju trgovinu. Nakon završetka utakmice u kojoj je Hrvatska pobijedila okomilo se na mene 10-tak mladića koji su mi htjeli demolirati trgovinu. Sva sreća, brzom intervencijom policije moja trgovina ostala je čitava - ponosno govori Walid.

Ne volim Dinamo zbog politike

Nevjerojatno je da Walid zna sve detalje o Hajduku, pa čak i više od većine Hrvata. Uz pomoć google prevoditelja većinu tekstova prevede na arapski ili engleski i tako prati sva događanja oko Hajduka.

– Anita je bila vatrena navijačica Hajduka. Govorila mi je da kod vas u Hrvatskoj, nažalost, politika utječe na sport, kako Dinamo mora uvijek biti prvak. Zbod toga ne volim Dinamo - istaknuo je Walid koji je gledao obje utakmice između Hajduka i Intera.

– Da je bilo samo malo sreće zasigurno bi Hajduk prošao dalje. Žao mi je što je Hajduk primio jeftine golove u Splitu, ali u Milanu je dokazao koliko je karakterno jak. Iako je igrao s mladim i neiskusnim igračima, velika je senzacija što su pobijedili Inter na njihovom terenu 2:0 - govori Walid i nada se da će jednog dana uživo gledati neku od utakmica Hajduka.

E da je Rakitić zabio...

Zadovoljan bi bio da dobije i dres bilo kojeg Hajdukovog igrača. Walida smo upitali da li je još uvijek u kontaktu sa Anitom.

– Nažalost, nisam. Ali Anita je bila i ostat će moja prva i zadnja ljubav, a moje vatreno navijanje za sve hrvatske reprezentacije dokaz je da mi je Anita uvijek u srcu. Na moju žalost, a na njenu sreću, ona se udala i sada ima dvoje djece. Meni je preostalo samo sjećanje na nju - sjetno je govorio Walid te nije mogao izbjeći temu o zadnjem Europskom nogometnom prvenstvu koje je održano u Ukrajini i Poljskoj:

- Žao mi je što je Hrvatska ispala jer igrali su najbolje. Moj idol Luka Modrić opet se pokazao kao jedan od najboljih nogometaša svijeta. Njegova sjajna lopta kojom Rakitić nije uspio savladati španjolskog vratara Casilasa promijenila je smjer cijelog prvenstva. Uvjeren sam da je Rakitić uspio postići taj gol, Hrvatska bi pobijedila i prošla dalje i postala bi europski prvak. Volio bih, ako je moguće, da mi moj idol Luka Modrić preko Vas dostavi dres s potpisom. Želim puno sreće Luki u Realu. Iako sam vatreni navijač Barcelone, ako Luka dođe u Real, možda ću navijati za njih - kroz smijeh je kazao Walid.

Cijelu priču pročitajte u sportskom tjednuku Max koji je od subote na kioscima.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.