VEĆ JE STIGAO

Turci ulaze u hrvatski nogomet? U glavnoj ulozi čovjek kojem prijeti zatvor jer je prebio suca

Foto: Depo Photos/REUTERS
Turkish club president punches referee in the face after Super Lig game in Ankara
Foto: Depo Photos/REUTERS
Turkish court orders arrest of MKE Ankaragucu soccer club president who punched referee
22.10.2024.
u 16:09
Glas Istre piše da mogući dogovor Turaka i Baska o kupoprodaji Istre 1961 još nije na vidiku jer je prevelika razlika između onoga što aktualni vlasnik traži i onoga što potencijalni budući nudi
Pogledaj originalni članak

Ako je vjerovati napisima Glasa Istre, donedavni predsjednik turskog nogometnog prvoligaša Ankaragucua, Faruk Koca, zainteresiran je za kupnju NK Istre 1961. Pulski prvoligaš u vlasništvu je španjolske grupacije Baskonia-Alaves, a službenih nagađanja o prodaji još uvijek nema. Dapače, sve je i dalje na "dugom štapu".

Ipak, pulski mediji otkrivaju da je Koca već u Hrvatskoj te da ozbiljno razmatra ulaganje u našeg prvoligaša. Za podsjetnik, Koca je prošle godine doživotno izbačen iz turskog nogometa jer je na jednoj utakmici prebio eminentnog suca Halila Umuta Melera.

Turci su s bogatom delegacijom koja broji petnaestak ljudi već stigli u Pulu, a u tijeku utorka ili srijede trebali bi se sastati s predstavnikom vlasnika iz baskijske grupacije. Zanimljivo je i to da je dolazak Turaka iznenadio i same vlasnike. Istina jest da su bili u Puli na utakmici Istre i Osijeka, ali tada još nisu bili najavili svoj dolazak u klub na službenoj osnovi.

Glas Istre piše da mogući dogovor Turaka i Baska o kupoprodaji Istre 1961 još nije na vidiku jer je prevelika razlika između onoga što aktualni vlasnik traži i onoga što potencijalni budući nudi.

Na kraju, uzgred rečeno, Faruku Koci zbog suludog čina na utakmici prijeti zatvor, i to dugotrajna kazna, do 13 godina. Iz njegove stranke izbacio ga je turski predsjednik Erdogan.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar rubinet
rubinet
17:24 22.10.2024.

N.K. Istarski janjičar.....

KU
Kujttim
16:41 22.10.2024.

Tako nam i treba kad u najrazvijenijoj županiji u RH ne možemo imati hrvatski kapital u NK Istri. Neka Turci kupe NK Istru, pa neka za 10 godina na stadionu NK Istre naprave Islamski centar i džamiju s minaretom koji će biti viši od najviše katoličke crkve u Puli. Uništili su Uljanik, sada neka i NK Istru prodaju Turcima, a Nacionalni park Brijuni ustupe šeicima iz Saudijske Arabije na 99 godina. Neka daju koncesiju i na pulsku Arenu. Sramota!