SEBASTIEN HALLER

Tužne vijesti u redovima Borussije Dortmund: Mladom napadaču dijagnosticiran rak, objavom ganuo sve

Tužne vijesti u redovima Borussije Dortmund: Mladom napadaču dijagnosticiran rak, objavom ganuo sve
20.07.2022.
u 19:00
- Iz dubine svojeg srca zahvaljujem svima na svim toplim porukama koje sam primio. Jako su me dirnule reakcije i podrška ljudi, iako smatram da nisam zaslužio toliko puno podrške
Pogledaj originalni članak

Iznimno tužne vijesti dolaze nam iz redova njemačkog velikana Borussije Dortmund. Njihovo novo veliko pojačanje, napadač reprezentacije Obale Bjelokosti i donedavni napadač Ajaxa, Sebastien Haller, morat će se na dulji period maknuti s nogometnih terena jer mu je dijagnosticiran rak testisa.

Rak s 10% smrtnosti

Haller se tijekom priprema u Borussije u švicarskom Bad Ragazu počeo osjećati iznimno loše, a tamošnji liječnički tim je u utorak navečer dijagnosticirao neočekivanu bolest i klub ga je odmah poslao u Dortmund na detaljne pretrage i liječenje.

- Ova današnja vijest bila je šok za Sebastiena Hallera i za sve nas. Cijela BVB obitelj želi Sebastienu što skoriji potpuni oporavak kako bi ga uskoro mogli ponovno zagrliti. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da mu osiguramo najbolji mogući tretman - rekao je sportski direktor dortmundske Borussije Sebastian Kehl, a javnosti se na društenim mrežama obratio i sam Haller:

- Iz dubine svojeg srca zahvaljujem svima na svim toplim porukama koje sam primio. Jako su me dirnule reakcije i podrška ljudi, iako smatram da nisam zaslužio toliko puno podrške. Ali, s druge strane znam da će zahvaljujući vašim porukama ovaj test u mojem životu biti svladan. Nadam se da ćemo se uskoro vidjeti na terenu i slaviti novu pobjedu - poručio je sjajni golgeter.

U nogometnom svijetu nismo naviknuli na ovakve vijesti jer igrači većinom izostaju zbog terena zbog prijeloma, ruptura i uganuća, slučajevi ovog tipa, u kojima je nogometaš bolestan iz ovakvih razloga se događaju iznimno rijetko. Rak testisa je bolest koja prema posljednjim istraživanjima u svijetu ima smrtnost od 10% među oboljelima, a ključno je da se mora prepoznati što je prije moguće. Još uvijek nije dijagnosticirano je li ga Haller prepoznao u ranoj ili kasnoj fazi, nadajmo se da je ovo prvo u pitanju. Sukladno s tim, nije poznato je li tumor dobroćudan ili zloćudan. Iz uprave njemačkog kluba su zamolili za poštivanje privatnosti te naglasili da će nove informacije podijeliti s javnosti istog trenutka čim ih i oni sami doznaju.

Briljirao u Ligi prvaka

Borussija je ovog ljeta dovela 28-godišnjeg Hallera u svoje redove za odštetu od 31 milijun eura, nakon što je 190 centimetara visok centarfor u nizozemskom Ajaxu odigrao sezonu iz snova. Naime, Haller je u sezoni 2021./2022. upisao 34 pogotka i devet asistencija u svim natjecanjima, što znači da je u 42 nastupa sudjelovao u čak 43 pogotka. Bilo ga je posebice divota gledati u Ligi prvaka gdje je porušio mnoge rekorde budući da je u samo osam nastupa zabio pogodak čak 11 puta. Ispred njega su na ljestvici strijelaca bili samo Karim Benzema i Robert Lewandowski, koji su imali znatno više nastupa od Hallera.

Osim Ajaxa i Borussije Dortmund, Haller je u svojoj seniorskoj karijeri redom igrao za Auxerre, Utrecht, Eintracht Frankfurt i West Ham. Ukupno je dosad u karijeri u 351 nastupu ubilježio 153 pogotka i 72 asistencije, a čvrsto vjerujemo i toplo se nadamo da će sve te tri brojke nastaviti rasti, i to što je prije moguće.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.