NIZOZEMSKO PRVENSTVO

Twenteu drugi naslov u povijesti

Foto: AFP
Twenteu drugi naslov u povijesti
02.05.2010.
u 16:52
Nogometaši Twentea drugi su put u povijesti postali prvaci Nizozemske. Pobjedom u gostima kod NAC Brede s 2:0 osigurali su naslov s bodom prednosti ispred Ajaxa.
Pogledaj originalni članak

Pune 84 godine čekao je Twente nizozemsku krunu, prvu i jedinu je osvojio 1926. godine, tada pod imenom Sportclub Enschede. Do drugog je naslova u povijesti klub s istoka zemlje odveo bivši engleski izbornik Steve McClaren koji se tako nakon posrtaja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. vratio uspjesima.

Twenteu je u posljednjem kolu trebala pobjeda jer mu je Ajax puhao za vratom sa samo bodom zaostataka. NAC-u su, pak, tri boda trebala da bi ušao u doigravanje za jedino preostalo mjesto u Europa ligi, ali u nedjelju su gosti imali veći motiv, a posao im je olakšan već u 21. minuti kada je Mađar Csaba Feher dobio crveni karton.

Samo dvije minute kasnije Twente je došao do vodstva preko Bryana Ruiza, a pobjedu i naslov za momčad iz Enschedea potvrdio je u 74. minuti Miroslav Stoch.

Ajax je svoj posao u gostima kod NEC Nijmegena obavio savršeno, slavio je sa 4:1, ali to mu u konačnici nije bilo dovoljno. "Kopljanici" su prvenstvo završili na drugom mjestu što im je, za utjehu, donijelo plasman u kvalifikacije Lige prvaka.

Gubitnik posljednjeg kola je lanjski prvak AZ koji je u svome Alkmaaru odigrao samo 1:1 protiv PSV-a zbog čega je pao na petu poziciju i ostao bez sigurnog mjesta u Europa ligi. Preskočio ga je Feyenoord pobjedom 6-2 protiv Heerenveena. AZ će morati igrati dodatne kvalifikacije za Europa ligu, a društvo će mu praviti Heracles, Utrecht i Groningen.

Iz lige je ispao Waalwijk, a u kvalifikacije za ostanak će Sparta i Willem II.

Eredivisie, 34. kolo:

NAC Breda - Twente 0:2

Groningen - Sparta Rotterdam 3:1

Utrecht - Vitesse 2:1

Feyenoord - Heerenveen 4:2

Roda - Willem II 2:0

NEC - Ajax 0:4

Waalwijk - Venlo 1:0

AZ - PSV 1:1

Heracles Almelo - Den Haag 2:0

Redoslijed: 1. Twente 86, 2. Ajax 85, 3. PSV 78, 4. Feyenoord 63, 5. AZ 62, 6. Heracles 56...

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.