DERBI

U derbiju ništa - ništa

04.04.2004.
u 00:00
Zamislite utakmicu u kojoj Dinamo u 45 minuta ni jednom nije pucao u okvir vrata, a Hajduk dvaput
Pogledaj originalni članak

SPLIT - Ništa-ništa, a ne 0:0, to je stvarni rezultat derbija Hajduka i Dinama. Utrka ide dalje, podjela bodova Splićanima je ostavila onih pet viška, ali i utakmicu u Maksimiru. Eduardo da Silva mogao je u 3. minuti Dinamo dovesti u vodstvo, ali je sa sedam metara u stopostotnoj prigodi promašio vrata. Odužio mu se Krpan četiri minute poslije, s dvanaestak metara pucao je ravno u Turinu. I to je bilo sve od derbija u prvih 45 minuta. Da nije bilo dva bljeska Marija Carevića i Nike Kranjčara (lažnjaci, tuneli i precizna dodavanja), mirne duše bismo mogli napisati da je ono što su prikazali Hajduk i Dinamo bilo za povraćanje. Igrali su po sistemu tko nabije, taj dobije, a u takvoj igri nikad nitko ne dobiva. Užas, pogreška za pogreškom, neprobavljivo...

Zamislite utakmicu u kojoj Dinamo u 45 minuta ni jednom nije pucao u okvir vrata, a Hajduku je to uspjelo jedva dvaput. Oba trenera postavila su igru tako da je od početka bilo jasno da ne žele izgubiti, po postavi na travnjaku činilo se da nijedan igrač nema napadačkih zadaća. Fauliraj, ukliži, gurni, skoči - to je bio i Hajdukov i Dinamov moto.

Inače, atmosfera je bila više nego dobra. Standardna navijačka prepucavanja, Torcida je iskoristila prigodu za predstavljanje velikog dresa, BBB su također imali svojih stvaralačih trenutaka. Nastavak je Hajduk otvorio odličnim šutom Đolonge, ali Turina je bio još odličniji, kandidiravši se za igrača utakmice. Početne minute drugog dijela ponudile su uzbuđenja. Naravno, ne nogometna. Najprije se Sedloski bespotrebno objašnjavao s Đolongom, a potom i Miladin s Kranjčarom. Pola sata prije kraja treneri su spoznali da bi nešto mogli i mijenjati, umornog Kranjčara zamijenio je Štrok, a Bulu Vulićev džoker Turković.

U sučevoj nadoknadi još jednom odlično je obranio Turina, spasivši Dinamo od poraza. Maestralno je skinuo Krpanov zicer s tri metra.

Ozren MARŠIĆ

Pogledajte na vecernji.hr